Homsest ei tohi Eesti vanglates enam suitsetada

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arhiivifoto.

Pühapäevast, 1. oktoobrist ei tohi Eesti vanglates enam suitsetada. Keeld kehtib nii vangidele kui ka kõigile teistele vanglas viibijatele. Seni on vanglates olnud lubatud suitsetada ainult jalutamisalal, ja sedagi kuni kolm sigaretti päevas. Uue korra järgi on keelatud vanglasse tuua suitsetatavaid tubakatooteid, teatas justiitsministeerium.

Täielik suitsetamiskeeld kehtib paljudes riikides. Näiteks on suitsetamine olnud aastaid täiesti keelatud osades Inglismaa vanglates, USA föderaalvanglates ja paljudes osariikide vanglates. Täielik suitsetamiskeeld kehtib Kanada föderaalvanglates, Austraalias ja Uus-Meremaal. Olulisi piiranguid vanglas suitsetamisele on ka paljudes Euroopa liidu riikides.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Oleks sellega täielikult päri kui sama nõue käiks kõikide riigiasutuste ja nende ümbruste kohta !
Praegu tundub see rohkem süüdimõistetute kottimisena.

Janari
6 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

“Keeld kehtib nii vangidele kui ka kõigile teistele vanglas viibijatele.” Saan aru et kõikidele kehtib keeld, ka riigitöötajatele selles asutuses!? Varsti kuulutatakse vangla kõige tervislikumaks asutuseks ja on teistele eeskujuks :)…kui trellid ka saaks veel eemaldatud oleks super

Jorma Moll
6 aastat tagasi

Eikö tämä ole lisärangaistus, jota lakikirjassa ei ole mainittu.
(Totta kai tupakoiminen vaarantaa terveyden, mutta rangaistusten pitää nojautua lakiin.)