Kõrghoone kuninga võistlusel osales vaid üks läänlane

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viru hotelli 22. korrusele pidid võistlejad, sh Piret Sarapuu tõusma tuletõrjuja riietes ja kiivris, kaasas hingamisaparaat.
Foto: Põhja päästekeskus

 

Teisipäeval Tallinnas Viru hotellis peetud kõrghoone kuninga võistlusest võttis seekord osa vaid üks läänlane, endine päästja Piret Sarapuu.

Neljandat korda võistelnud Sarapuu ütles, et kuna ta sel aastal trauma tõttu eriti trenni ei saanud teha, siis tulemusega ta rahule ei jäänud. “Eelmisel aastal jooksin 11. korruseni üle ühe astme, seekord vaid 8.-ni,” ütles Sarapuu, kes sai ajaga 4:05,16 naiste arvestuses 17. koha. “Pole üldse rahul, ikka trenni peab tegema enne,” ütles ta.

Siiski on tema sõnul vahva kogemus igal aastal minna ja proovida jälle parem aeg saada. Varasematel aastatel on osalenud teisigi Läänemaa päästjaid, seekord oli Sarapuu läänlastest ainuke.

Kõrghoone kuninga tiitli nimel tuleb liikuda ligikaudu 20-kilose päästevarustusega mööda Viru hotelli treppe 22. korrusele. “Tuletõrjeriided (roobad) peavad seljas olema ja kiiver pluss hingamisaparaat,” selgitas Sarapuu.

Sarapuu töötab juhtivinspektorina ohutusjärelevalve büroos. “Kontrollin asutusi, ettevõtteid, elamuid – vaatan, kas tuleohutusnõuded on täidetud,” kirjeldas ta.

18. korda peetud kõrghoone kuninga võistluse võitis Pirita päästekomando päästja Denis Danilkin, kes tõusis ligi 20-kilogrammise päästevarustusega Viru hotelli 22. korrusele ajaga 2 minutit 01,81 sekundit.

Võistkondlikus arvestuses tunnistati parimaks Tõrva Firefighters koguajaga 11:24,2. Naiste võistkondlikus arvestuses võitis SKA Naiskond koguajaga 15:31,3. Parim naisvõistleja oli Aveli Tättar ajaga 2 minutit 45,29 sekundit. Kokku osales kõrghoone kuninga jooksul 167 võistlejat, sh 29 naist.

Päästeameti korraldatud võistlusest võtavad osa nii päästeameti töötajad kui ka koostööpartnerid. Päästjate tööga tulid tutvuma ja end jooksul proovile panema näiteks Viru hotelli meeskond, Raivo E. Tamm, Daniel Levi Viinalass, Erik Orgu ja Tõnis Niinemets.

Viru hotellis peetava kõrghoone kuninga jooksuga pööratakse tähelepanu päästjate töö olulisusele ja ameti keerukusele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
6 aastat tagasi

milleks?