Galerii: Maakaitsepäev tõi lossiplatsile sadu inimesi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 63

Võidupüha puhul peetud maakaitsepäev 23. juunil Lossiplatsile sadu inimesi eriti hoos olid lapsed.

Pärastlõunal täitus Lossiplats kõikvõimaliku tehnikaga, alates pääste- ja politseiautodest kuni sõjaväetehnikani, sekka ka vabatahtlike merepäästjate kaater. 

Kuigi vähemalt korra-paar aastas on rahval võimalus pääste-, politsei- või sõjaväetehnikat näha, siis mitmed masinad olid välja toodud esimest korda. Näiteks pole politsei varem demonstreerinud oma uusi jete, millega merel korda saab pidada, samuti oli esimest korda laiema avalikkuse ees päästjate uus paakkonteiner.

Päris esimest korda nägid läänlased ka NATO liitlasi. Maakaitsepäeval olid kohal liitlaste soomustatud autod Panther ja VBL, koos vastavalt inglastest ja prantslastest koosneva meeskonnaga. Sagimist oli külaliste juures küllaga – sel ajal kui lapsed autodel ronisid, said vanemad meeste käest muid asju uurida. 

Kohal olid ka Kalevi jalaväepataljoni soomuk, mida tulid võidupüha puhul Haapsallu näitama Läänemaalt pärit ajateenijatest meeskond.

Kõige rohkem olid maakaitsepäeval hoos lapsed, kes said katsuda ja uurida kõikvõimalikku tehnikat ning ronida autode, paatide ja soomukite peal. Samuti oli nii lastele kui ka vanematele kõikvõimalikke ülesandeid, kus sai näidata oma teadmisi turvalisusest ja neid juurde ammutada. 

Fotod Arvo Tarmula

Maakaitsepäev. Tarmula01 Maakaitsepäev. Tarmula02 Maakaitsepäev. Tarmula03 Maakaitsepäev. Tarmula04 Maakaitsepäev. Tarmula05 Maakaitsepäev. Tarmula06 Maakaitsepäev. Tarmula07 Maakaitsepäev. Tarmula08 Maakaitsepäev. Tarmula09 Maakaitsepäev. Tarmula10 Maakaitsepäev. Tarmula11 Maakaitsepäev. Tarmula12 Maakaitsepäev. Tarmula13 Maakaitsepäev. Tarmula14 Maakaitsepäev. Tarmula15 Maakaitsepäev. Tarmula16 Maakaitsepäev. Tarmula17 Maakaitsepäev. Tarmula18 Maakaitsepäev. Tarmula19 Maakaitsepäev. Tarmula20 Maakaitsepäev. Tarmula21 Maakaitsepäev. Tarmula22 Maakaitsepäev. Tarmula23 Maakaitsepäev. Tarmula24 Maakaitsepäev. Tarmula25 Maakaitsepäev. Tarmula26 Maakaitsepäev. Tarmula27 Maakaitsepäev. Tarmula28 Maakaitsepäev. Tarmula29 Maakaitsepäev. Tarmula30 Maakaitsepäev. Tarmula31 Maakaitsepäev. Tarmula32 Maakaitsepäev. Tarmula33 Maakaitsepäev. Tarmula34 Maakaitsepäev. Tarmula35 Maakaitsepäev. Tarmula36 Maakaitsepäev. Tarmula37 Maakaitsepäev. Tarmula38 Maakaitsepäev. Tarmula39 Maakaitsepäev. Tarmula40 Maakaitsepäev. Tarmula41 Maakaitsepäev. Tarmula42 Maakaitsepäev. Tarmula43 Maakaitsepäev. Tarmula44 Maakaitsepäev. Tarmula45 Maakaitsepäev. Tarmula46 Maakaitsepäev. Tarmula47 Maakaitsepäev. Tarmula48 Maakaitsepäev. Tarmula49 Maakaitsepäev. Tarmula50 Maakaitsepäev. Tarmula51 Maakaitsepäev. Tarmula52 Maakaitsepäev. Tarmula53 Maakaitsepäev. Tarmula54 Maakaitsepäev. Tarmula55 Maakaitsepäev. Tarmula56 Maakaitsepäev. Tarmula57 Maakaitsepäev. Tarmula58 Maakaitsepäev. Tarmula59 Maakaitsepäev. Tarmula60 Maakaitsepäev. Tarmula61 Maakaitsepäev. Tarmula62 Maakaitsepäev. Tarmula63

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kk
7 aastat tagasi

Nõus,Kiltsi lennuväli tulekss taastada NATO lennuväljana koos sinna juurde kuuluva garnisoniga.Siis saaks taastatav Rohuküla raudtee strateegilise mõõtme ja ka rahas poleks sel juhul küsimust.

Kuli
7 aastat tagasi

Need piltidel olevad UFO-d ei tooda mitte sentigi raha majandusele ja me peame neid veel siin ülistama, absurd!

uskmatu+toomas
7 aastat tagasi

Haapsalu peaks ka kaaluma siia paarisaja NATO sõduri paigutamist.Sellest oleks kasu kaubandusele,saaks lennuvälja korda,iive paraneks ja kõige tähtsam oleks palju julgem elada !