0

Riigikogu võttis vastu roolijoodikute karistust karmistava seaduse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reididel tabatud roolijoodikud peavad arvestama, et mitmendat korda vahele jäädes võivad nad ka autost ilma jääda. Foto: Tairo LutterRiigikogu kiitis täna 58 poolthäälega heaks seaduse, millega karmistatakse karistust raskete tagajärgedega liiklusõnnetuse põhjustamise eest joobeseisundis.

Korduvalt sõiduki joobeseisundis juhtimise eest nähakse ette kohustuslik šokivangistus. Kuriteo puhul on täielik karistusest tingimisi vabastamine välistatud. Lisakaristusena määratakse ka kohustus juhtimisõiguse äravõtmise osas.

Valitsuse algatatud karistusseadustiku muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eesmärk on viia paremini kooskõlla süüteo raskus ja karistus.

„Kuna joobes sõidukijuhtimine on süütegudest Eestis üks levinumaid ja ohtlikumaid, siis on karistuste karmistamine igati õigustatud. Eriti suurt tähelepanu tuleb tema sõnul pöörata sellele, et vältida korduvrikkumisi,“ ütles õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid.

Seadusega stimuleeritakse esmakordseid rikkujaid hoiduma uutest süütegudest, luues võimaluse väärteokaristusest tingimisi vabaneda ja teatud tingimustel säilitada juhtimisõigus. Lubatud alkoholi piirmäära ületamise korral saab süüdlast suunata katseajaks ravile, koolitusele või sotsiaalprogrammi.

Seadusega sätestatakse täiendav kuriteokoosseis, kui raske liiklusõnnetuse põhjustanud juht põgeneb sündmuskohalt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz