Haapsalu politseimaja läks remonti

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu politseimaja esimesel korrusel käib suur remont, augustis hakkab seal peale politsei paiknema ka kodakondsus- ja migratsiooniamet.

Haapsalu jaoskonna menetlusteenistuse juhi Vello Palmitsa sõnul võeti ette esimese korruse põhjalik renoveerimine. „Ruumide paigutus muutub. Osa seinu võetakse maha ja ruumid lähevad avaramaks, paar tükki jälle tehakse väiksemaks,” rääkis Palmits.
Lammutustöö paljastas kõik selle maja eelmised remondid, alustades XX sajandi algusest pärinevate palkidega, mille peale on laotud mitut sorti soojustusmaterjali ja kaks kihti kipsplaate. Eelmisel nädalal hakkas ehitaja AS Eviko põrandaid valama.

Kui remont valmis, kolib politseimajja kodakondsus- ja migratsiooniamet, mis tegutseb praegu Jaama tänaval, kus on ametil rendileping 15. augustini. „Esimese korruse parempoolne tiib jääb patrulliteenistuse ja arestimaja valdusse, samuti on seal klienditeenindus. Vasakusse majatiiba tuleb kodakondsus- ja migratsiooniamet,” selgitas Palmits. 
Kodakondsus- ja migratsiooniamet hakkab tegutsema samades ruumides, kus oli nõukogude ajal passilaud.

Politsei- ja piirivalveameti logistik Helmuth Kaljo selgitas, et põhitööd peavad tehtud olema 27. juuliks ja siis jääb ehitajale veel natuke varuaega. „Eks vana maja paku ju ikka ettenägematuid üllatusi,” märkis ta.

Remondi ajal võetakse kodanikke vastu maja teisel korrusel, siseneda saab endiselt maja peauksest.

Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Meelis Laurmann lisas, et viimane suurem remont oli politseimajas 2012. aastal, mil sai maja nüüdisaegse ventilatsiooni ja keskküttesüsteemi, uued aknad ja katuse.

Fotod: Arvo Tarmula

Politseimaja remont01 Politseimaja remont02 Politseimaja remont03 Politseimaja remont04 Politseimaja remont05 Politseimaja remont06 Politseimaja remont07 Politseimaja remont08 Politseimaja remont09 Politseimaja remont10 Politseimaja remont11 Politseimaja remont12 Politseimaja remont13 Politseimaja remont14 Politseimaja remont15 Politseimaja remont16 Politseimaja remont17 Politseimaja remont18
 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments