Lääne-Eestis peab teenima 1642 eurot kuus, et kuuluda rikkaima 10% sekka

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

10 protsenti rikkamatestRikkaima kümnendiku sekka kuulumiseks peab teenima vähemalt 2000 eurost brutokuupalka, selgub CV Keskus.ee ja Palgainfo Agentuuri piirkondlike palgaerinevuste analüüsist. Regioonide lõikes on märgata erinevusi, mis tulenevad aga suuresti suurettevõtete juhtide koondumisest pealinna ümbrusesse, kirjutas Ärileht.

Lääne-Eestis (Hiiu, Saare, Lääne ja Pärnu maakond) pääsev kümne protsendi rikkamate hulka siis, kui teenid kuus 1642 eurot.

Ametirühmade lõikes on juhtidel (sh valdkonna- ja projektijuhid) vaja esimese 10% sekka jõudmiseks vaja teenida 3000 eurost kuupalka, valgekraedel piisab selleks 1900 eurosest ja sinikraedel 1300 eurosest kuupalgast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu+toomas
6 aastat tagasi

See palga näitaja ei näita tegelikkust,sul võivad olla kaelas võlad,liisingud,alimendid jne.Tegelikku jõukuse taset saab võrrelda ajaga kui kaua sul on võimalik sissetuleku lõppedes aga elustandardit muutmata elada.
Kas 2,3,6 kuud või 2,3,6 aastatat !