Kallis Mari sai Väiksel viigil oma kai

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna tõsteti sanatoorium Laine juures vette aurupaadi Kallis Mari kai, mis veeti käie otsas kai õigesse kohta vanalinnale lähemal.

Aurupaadiga majandav Läänemaa Muuseumid viib Kalli Mari Väiksele viigile selle pärast, et sealne veetase on kontrollitav. Aurupaat saab Väiksel viigil sildumiseks ainult ühe koha, ning ülevedu toimuma ei hakka. Toimuvad lihtsalt lõbusõidud.


Vt ka: "Kallis Mari soovitakse sõitma panna Väiksel viigil

Fotod: Urmas Lauri Kalli Mari kai Väiksel viigil (2) Kalli Mari kai Väiksel viigil (3) Kalli Mari kai Väiksel viigil (8)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tanel
6 aastat tagasi

Kontrollitav veetase on ületamas kriitilist piiri. Viigil pesitsev luige paar saab varsti pesa maha jätta kuna vesi paistab olevat juba munadeni jõudnud. Mõni nädal tagasi oli veetase nagu madalam.

A
6 aastat tagasi

Nagu siin juba mainiti, miks peaks “vannis” laevaga sõita tahtma, rääkimata sellest, et selles vannis, kus laevaga sõidetakse, mina küll ujuda ei taha. Esiotsa lugedes vaatasin kähku kalendrit, ega ometi 1. aprill pole, aga kahjuks pole.
“R”-i mõttel Noarootsi liinist on aga jumet — sealpool otsas võiks veel jalgratta laenutus olla.

Rannarootsi-Noarootsi liin
6 aastat tagasi

Jah, see on Sul “R” hea mõte asendada jäätee veeteega. Imelik, et selle peale enne pole tuldud! Väikesesse viiki ei sobi üksi mootoriga sõiduk, see peaks jääma vaikseks kohaks kaunitele lindudele ja vee suplejatele ning muidud viigi ääres jalutajatele.

vastupidi
6 aastat tagasi

see hea koht skuuterite võiduajamiseks, vaja ainult tribüünid ehitada ja kõrge aed ümber

Tont
6 aastat tagasi
Reply to  vastupidi

Kulla 17.20, mõte on hea. Aga Haapsallu tullakse selleks, et puhata. Selle loogika põhjal võiks lossihoovis motokrossi võistlusi teha. Aga skuutrite (jettidega) võiks öösel Noarootsi Või Vormsisse viina vedada. Ja veel-nimi on sellel paadil (Kallis Mari) tõesti täpne-kuuldavasti maksis see 90 tuhat euri. Ulme- isegi koos remondiga !

hää mõte 17.52
6 aastat tagasi
Reply to  Tont

lossihoovi krossirada, vägagi sobiv koht ja pole vaja midagi ehitada, kõik olemas

R
6 aastat tagasi

Mina pakkusin jah välja mõtte Roosta rannale 🙂 Tegelikult oleks veel parem teha reise Rannarootslaste muuseumi juurest kohe üle lahe sadamasse. Seal on rajatud suurepärane sadam ja oleks turistudelgi vaadata, kuidas Noarootsi elab (Noarootsi omad saaks siinpool ka poes käija-nagu talvel üle jäätee). Kas tõesti selle auriku tegevus ei sega pesitsevaid linde Väiksel Viigil? Samuti tekitab laineid ujujatele (paljud lapsed käivad Viigil ujumas). Ei tundu kuidagi loogiline tiirutada Viigi peal. Pigem laenutaks siis vesiratta!

supleja
6 aastat tagasi

Ja nii nad selle väikese viigi supelranna ära reostavad, linnud pesadelt peletavad ja kunded sanatooriumist samuti.

Promenaad-Roosta liin
6 aastat tagasi

ma nii naersin seda viimast kommentaari, inimesed on tõesti vaimukad. Vaatan, et “Lääne Elu” foorum on vabariigi vaimukam. Aga keegi siin pakkus rahvast vedada Roosta randa – see on hea mõte ja kui Kalli Mari seda välja ei kannata, siis võiks ikkagi mingisugune paat selle töö ära teha.

peetrikese unenägu
6 aastat tagasi

pange marike treileri peale , korsten tossama ja koos peetrikesega linnapeale tiirutama

?
6 aastat tagasi

Aga sellel teemal Suku rusikatega vehkima tulla ei taha?

linnaviletsusele
6 aastat tagasi

Mis te jamate selle Kalli Mariga? Kui te selle Haapsalusse tõite, siis kohe oli selge, et tegu ühe äpardunud projektiga. Esmalt suures tuhinas ehitasite välja laevale randumissilla Promenaadile paatide laenutuse kai külge. Raisati raha, aga toimima see ei hakkanud. Kaua teil seal hallis majas jätkub seda tahet tegelda lauslollustega? Olete te ikka keskkonnaametiga kooskõlastanud Mari kolimise Viigile?

?
6 aastat tagasi

Antud juhul jääb mulje, et ametnikud on oma ajud ära istunud. Aeg on täis ja vajadus ruumi teha uutele.

kindlalt edasi
6 aastat tagasi
Reply to  ?

mede luik seal ei uju, ta istutab rahapuid