Haapsalus toimub esimest korda Ameerika päev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ABCS Beths Hart (urmas lauri) (5)
USA lipp lehvimas Ameerika autode sõul Haapsalu piiskopilinnuses. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linn ja Ameerika Ühendriikide saatkond Eestis kutsuvad inimesi osalema Ameerika päeval Haapsalus.

5. mail esmakordselt toimuva Ameerika päeva Haapsalus avavad 13.00 USA suursaadik James D. Melville Jr. ning Haapsalu linnapea Urmas Sukles tervitussõnadega Läänemaa ühisgümnaasiumi spordihallis. Sellele järgneb sõpruskohtumine korvpalliturniirina, kus mängivad USA saatkonna ja Haapsalu võistkonnad.

Kell 16.00 linastub Haapsalu kultuurikeskuses dokumentaalfilm Los Angelese toidukultuuris ja kuulsast restoranikriitikust: “City of Gold”. Film on tasuta.

Kell 18 toimub Haapsalu kultuurikeskuses USAst pärit Mary McBride Trio kontsert. Trio koosseisus esinevad Mary McBride, Jon Spurney ja Damon Daunno; nende repertuaaris on ameerika soul, bluus, rock’n’roll, diksiländ; tuntud autorite ja trio liikmete enda muusika. Kontsert on publikule tasuta.

Lisaks külastab USA suursaadik Fra Maret ja Haapsalu neuroloogilist rehabilitatsioonikeskust.

Kell 15 avatakse USA rahvusparkide posterinäitus Matsalu looduskeskuses Penijõe mõisas ning toimuvad ka visiidid Haapsalu koolidesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
6 aastat tagasi

Juua ikka saab??

soh
6 aastat tagasi

Eesti võiks siis ühtlasi ka Ameerika Ühendriikide koosseisu astuda.

Vaido
6 aastat tagasi

Olgem täpsed. Korvpall toimub ikkagi Haapsalu Wiedemanni Spordihoones.