0

Aprill oli keskmisest oluliselt külmem ja sajusem

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilmajaam lubab lund ja lörtsi. Foto: Urmas Lauri
Ilmajaam lubab lund ja lörtsi. Foto: Urmas Lauri
Aprill oli keskmisest külmem ja sajusem. Foto: Urmas Lauri

Ilmateenistuse andmeil oli lõppenud aprill keskmisest oluliselt külmem ja sajusem.

Eesti keskmine õhutemperatuur oli +3,0 kraadi, mis on 1,6 kraadi madalam kui paljuaastane keskmine, milleks on +4,6 kraadi. Õhutemperatuuri maksimumiks registreeriti 10. aprillil Võrus +17,9 ning miinimumiks 16. aprillil Jõhvis -11,1 kraadi.

Eesti keskmisena oli päikesepaistet 191 tundi, see on 99 protsenti keskmisest, mis on 193 tundi.

Sama jahe aprill on olnud ka aastatel 1974 ja 1971, mil Eesti keskmine õhutemperatuur oli +3,0 kraadi. Alates 1961. aastast on kõige külmem aprill olnud 1966. aastal, mil Eesti keskmine õhutemperatuur oli +0,8 kraadi.

Eriliselt jahe oli tänavu aprilli teine dekaad – Eesti keskmine õhutemperatuur +0,9 kraadi tavapärase +4,2 kraadi asemel ning see on alates 1960. aastast neljas koht. Sama jahe oli aprilli teine kolmandik 1986. aastal, mil Eesti keskmine õhutemperatuur oli +0,8 kraadi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz