Läänemaa JK langes 1:2 kaotuse järel Väikesest karikast juba 1/32 finaalis!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu JK vs Läänemaa JK (Jasper Vimm)

Haapsalu JK vs Läänemaa JK. Foto: Jasper Vimm

Haapsalu JK võõrustas kolmapäeval, 26. aprillil kell 19 Haapsalu kunstmuruväljakul Läänemaa JK-d Väikese karika 1/32 finaalis. Meeskonnad olid varem kohtunud korra, kui enne tänavust hooaega sõpruskohtumises 6:6 viiki mängiti.

Kohtumise esimesed 15 minutit olid kindlalt Läänemaa kontrolli all ning suudeti teha ka 9 pealelööki, kuid väravani ei jõutud. Juhtus klassika – kui ise ei löö, lüüakse sulle! 16. minutil teenis Haapsalu JK karistuslöögi keskväljal, kust Aleksandr Kovtun saatis tsenderduse Läänemaa karistusalasse. Läänemaa väravavaht Siim Pikkaro võttis vastu otsuse minna tsenderdust püüdma, kuid pallini jõudis enne Aleksandr Molkov, kes palli peaga värava ette suunas, kus Rivo Reinsalu paarilt meetrilt selle väravasse lõi – 1:0 Haapsalu JK-le.

Esimese poolaja kaks paremat võimalust oli Haapsalu ründaja Dmitri Maksimovil, kes korra ei suutnud palli väravale suunata ning teisel korral päästis tõrjega Siim Pikkaro. Läänemaa mängijad sooritasid küll avapoolajal kokku 15 pealelööki, kuid Haapsalu väravavahti Alo Gilli liialt ei vaevatud, sest väravale suudeti teha kõigest neli.

Teist poolaega alustas erksamalt Haapsalu, kellel ka kohe head väravavõimalused tekkisid. Parim neist oli Dmitri Andrejevil: esmalt tabas Dmitri Maksimov pealelöögiga värava posti ning tagasipõrkunud palli ei suutnud Andrejev paarilt meetrilt väravale suunata.

Mõned minutid hiljem, 55. minutil aga heastas Andrejev oma möödalöögi, kui Haapsalu 2:0 juhtima viis. Maksimov pääses taas pealelöögile, mille Pikkaro enda ette tõrjus. Tõrjutud pallist lõi kõigepealt mööda Rivo Reinsalu, kuid tema õnneks oli järgmisena jaol just Andrejev, kes palli väravasse saatis.

Sealt edasi tekkis väravavõimalusi mõlemal poolel, kuid paremad neist Läänemaal. Georgi Ivanov saatis vasaku jalaga pealelöögi napilt postist mööda, kui oli Bert Rotbergi kavalast söödust kaitseliini seljataha pääsenud.

Kolm minutit enne normaalaja lõppu lõi Läänemaa ühe värava tagasi, kui Georgi Ivanov palli Tarvo Manni tsenderdusest peaga väravasse suunas – 2:1.

Läänemaal oli ka võimalus mänguseis viigistada, kuid korra ei suutnud keegi Tarvo Manni järjekordsele heale tsenderdusele jalga pihta panna ning mängu viimasel minutil suunas Andres Dobõšev-Proosväli oma pealöögi napilt väravast mööda.

Mängu statistika

  • Pealelöögid: 18-24

– neist väravale: 7-6
– mööda: 8-12
– blokeeritud: 3-6

  • Vead: 23-10
  • Suluseisud: 12-1
  • Nurgalöögid: 5-10
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Aus
6 aastat tagasi

Mäng oli huvitav vaadata. Tore et Haapsalus on derbi