0

Valitsus kinnitas meedikute palgatõusu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

arstid operatsioonil arvo tarmula
Arstid operatsioonil. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus kinnitas neljapäevasel istungil tervishoiuteenuste loetelu, millesse on sisse arvestatud ka tervishoiutöötajate palgatõus, mullusega võrreldes tõuseb miinimumtunnitasu tagasiulatuvalt 1. aprillist eriarstidel 9, õdedel 10 ja hooldajatel 12 protsenti.

“Kooskõlas sõlmitud kollektiivleppega otsustasime kinnitada meedikute kõrgema palgatõusu tagasiulatuvalt 1. aprillist,” ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski pressiteates. “Tervishoiu kvaliteedi ja jätkusuutlikkuse olulisimaks garantiiks on pädevad ja motiveeritud meditsiinitöötajad, mistõttu on ennaktempos palgatõus oluline nii tervishoiusüsteemile kui ka patsientidele. Olulisim sõnum on muidugi see, et töörahu on meditsiinisektoris tagatud ning eelarvest eraldatud lisarahaga saame hakata üheskoos töötama selle nimel, et kvaliteetne arstiabi oleks Eesti inimestele paremini kättesaadav.”

Tervishoiutöötajate palgatõusuks on haigekassa eelarves ette nähtud 23,6 miljonit eurot.

Palgaosa muutmisel teenuste hindades on lähtutud Eesti Haiglate Liidu, Eesti Kiirabi Liidu, Eesti Perearstide Seltsi, Eesti Arstide Liidu, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu ja Eesti Õdede Liidu allkirjastatud eelkokkuleppest, millega pandi paika järgmised miinimumtasud: arsti puhul 10,53 eurot tunnis, õe puhul 6,03 eurot tunnis ning hooldaja puhul 3,70 eurot tunnis. Üldarstiabis arvestatakse perearsti brutopalga kuluna 10,90 eurot tunnis.

Lisaks jõustub 1. juulist 2017 kõigile täiskasvanud kindlustatud inimestele hambaravi mitterahaline hüvitis kuni 30 eurot aastas. Eakatele, rasedatele, alla üheaastase lapse emadele ja suurenenud hambaravivajadusega inimestele on see kuni 85 eurot aastas. Hambaravihüvitiste jaoks on riigieelarves 2017. aastaks ette nähtud kuus miljonit eurot ja 2018. aastaks 12 miljonit eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz