Ladva ja Lehis pääsesid EOK järelkasvutiimi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Eesti Olümpiakomitee (EOK) kuulutas välja „Märka järgnevat põlvkonda“ järelkasvutiimi uue koosseisu, kuhu valiti 32 noorsportlast 25 spordialalt. Teiste hulgas kuuluvad järelkasvutiimi põhikoosseisu ja saavad stipendiumi maletaja Ottomar Ladva ja vehkleja Katrina Lehis.

Noorsportlaste kõrval saab treenerina stipendiumi vehklemistreener Helen Nelis-Naukas ja Ottomar Ladva treener Kaido Külaots.

Järelkasvutiimi „Märka järgnevat põlvkonda“ 2017. aasta koosseisu kuuluvad sportlased ja nende treenerid nii suve- kui ka taliolümpiaaladelt, kaasatud on ka mitteolümpia-, pallimängude ja paraspordialad. Eraldi stipendiumid on andekamale üliõpilas- ja kaitseväesportlasele ning nende treeneritele.

EOK järelkasvuprojekti tänavusse põhikoosseisu kuuluvad 1994-1997 sündinud sportlased, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel.

Eesti Olümpiakomitee asepresident, tipp- ja kvaliteetspordikomisjoni esimees Tõnu Tõniste sõnul on järelkasvuprojektist „Märka järgnevat põlvkonda“ kujunenud oluline osa tulevikutegijate tunnustamisel. „Eesti spordi järelkasvu väärtustamine ning sportlaste tugi- ja toetussüsteemi arendamine on EOK üks prioriteete. Äsja käivitasime laiapõhjalise noorte saavutusspordi toetussüsteemi, kuid sealjuures peame vajalikuks jätkate ka tava eristipendiumitega tunnustada ja esile tõsta neid noori, kes on oma potentsiaali asunud juba tõestama ka rahvusvaheliselt,“ ütles Tõniste.

Järelkasvutiimi põhikoosseisu stipendiumid on 2000 eurot, eristipendiumid 1000 eurot. Treenerite stipendiumid on samuti 1000 eurot. Sportlaste stipendiumeid rahastab EOK, treenerite stipendiume Eesti Kultuurkapital. Üliõpilas- ja kaitseväesportlase ning nende treenerite stipendiume rahastab toetaja Estiko.

Fotod Oleg Harchenko / EOK

34001793645_627f62708a_z Ladva Külaots2 Ladva, Külaots Ladva, Külaots3

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments