Laupäeval peetakse patrullvõistlus Valge Laev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

2014-04-05 Patrullvõistlus Valge Laev (urmas lauri) Patrullvõistluse Valge Laev finiš 2014. aastal. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval peetakse 21. korda kaitseliidu Lääne maleva patrullvõistlus Valge Laev.

„Tänavuse Valge Laeva rada on linnulennult 30 kilomeetrit, rajale läheb 30 võistkonda,” ütles võistluse üks korraldajaid, kaitseliidu instruktor reservkapten Heino Rebane.

Esimene võistkond stardib kaitseliidu staabist juba kell kuus hommikul, viimane võistkond peab Haapsalu spordihoones finišis olema kell 21.

Rajal on seitse kontrollpunkti, millest viimane, sportpüstoli laskmine, on lasketiirus. Võistkonnad peavad raja läbima ajagraafiku kohaselt. „Kõik peavad kontrollpunktides olema graafiku järgi,” selgitas Rebane.

Ajagraafikut on raja läbimiseks paar aastat tagasi Martnas korraldatud Valgel Laeval proovitud. „Toona ei kukkunud see hästi välja. Aga sellega tuleb harjuda, sest üleriigilised võistlused on nii korraldatud,“ nentis Rebane. Tänavusel Valgel Laeval pole, nagu seda polnud ka mullu, vastutegevust.

Võistlusrada kulgeb Paralepast Kiltsi lennuväljale, sealt edasi Tanskasse, Mägarisse. Valgevälja karjääri kaudu liigutakse Uuemõisa ning sealt omakorda Haapsalu spordihoone juurde.

„Kui keegi tahab vaatama minna, siis Valgevälja karjääris on veetakistuse ületamine,” soovitas Rebane. Esimene võistkond peaks sinna jõudma poole kahe paiku pärastlõunal, viimane aga kell kuus õhtul.

„Vaatama võib tulla ka umbes kahe kilomeetri pikkust lõpujooksu,“ uuris Rebane võistluse ajakavast. Jooksu finiš on Haapsalus Suure trummi all, esimene võistkond jõuab sinna kell 14.30 viimane kell 19.

Mullu peeti oli Valge Laeva võistlus 35 km pikkusel marsruudil Keedika-Tuksi, rajale läks 41 võistkonda ja osalejatel tuli täita erinevaid ülesandid viies kontrollpunktis. Toona läks kaksikvõit Kaitseliidu Tallinna malevasse.

Esimene patrullvõistlus Valge Laev toimus 1997. aastal marsruudil Linnamäe-Nõva, võidu võttis Oru rühm.


Vt ka: "Galerii: Patrullvõistlus Valge Laev"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments