Risti lasteaias õpetas teraapiakoer Cooper, kumb on parem, kumb vasak pool

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

Kolmapäeval oli Risti lasteaialastel põnev päev, sest külas oli teraapiakoer Cooper, kes tuli koos saatja Anneli Ilumetsaga kohale Hiiumaalt.

„See oli selline hästi vahva päev,“ nentis Risti lasteaia direktor Aili Randalu.

Juba enne sõbrapäeva tuldi lasteaias mõttele, et lastele võiks külla kutsuda mõne suure sõbra. Arutleti, et kes see suur sõber küll olla võiks. „Mõtlesime, et miks mitte koer,“ ütles Randalu.

Koer leitigi. „Algsed kontaktid sain Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu (EATKÜ) kaudu,“ meenutas Randalu. „Cooper tuli koos perenaisega Hiiumaalt, perenaine on Kärdla koolis kehalise õpetaja.“

Labrador Cooperiga koos tehti lastele teraapiatund, kus Cooper sai oma koeraoskusi demonstreerida. Laste jaoks olnud hämmastav see, et koer õpetas neile isegi seda, kumb on parem, kumb vasak pool. „Lapsed said koerale pai teha,“ ütles Randalu.

Lasteaialapsed olid külalisele kingituseks meisterdanud koeramängusasju, Cooperil olnud nende üle hea meel.

Cooperi ja tema perenaisega koos oli lasteaias ka Irene Metsis koerteühingust. „Tema ütleski, et nad tulevad koertega soovi korral lasteaedadesse ja koolidesse. Tasuta,“ lausus Randalu. „Heategevus ikkagi toimib.“

Lasteaial on kavas veel palju põnevaid ettevõtmisi. Risti ja Linnamäe lasteaia lapsed lähevad ühiselt loomaaeda, Risti lastel on kavas ka külaskäik Silma õpikotta. „Tarvo Valker õpetab neile loodust,“ selgitas Randalu. Südamekuu raames on aprillis kavas minna Haapsallu ujulasse.

„Ja kõige põnevam – 25. mail lähevad lapsed Ämari lennubaasi külastama. Meil on lasteaias palju poisse, neid võiks huvitada,“ ütles lastaaiajuht. „Sinna on väga raske pääseda, huviliste järjekord on pikk.“

Risti lasteaias on praegu 42 kohta. „Järjekord on ukse taga,“ tõdes Randalu. Praegu käib lisarühma ehitus, lasteaed läheb 14 koha võrra suuremaks. „Loodame, et mai alguses saab ehitus valmis,“ ütles direktor Aili Randalu.

Fotod: EATKÜ
Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (1)Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (2)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (3)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (4)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (5)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (6)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (7)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (8)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (9)

Teraapiakoer Risti lasteaias (Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing) (10)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments