2

Parima toiduaine tiitlile kandideerib kaks Läänemaa ettevõtet

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Äsja parima alkohoolse joogi tiitli võitnud Kolk pruulikoja peremees Tiit Kolk enda pruulitud märjukusega. Foto: Urmas Lauri

Uuemõisa õlletehas (Urmas Lauri) (14) Tiit Kolk

Kolk Pruulikoja Suur Wiik ja Väike Wiik kandideerivad parima toiduaine tiitlile. Foto: Urmas Lauri

23. märtsil Tallinnas toimuval Eesti Parima Toiduaine Lääne-Eesti piirkondlikul konkursil pürgivad parima toiduaine tiitlile Lääne maakonnast Linnamäe Lihatööstus nelja ja Kolk Pruulikoda kahe tootega.

Lääne-Nigula vallas tegutsev Linnamäe Lihatööstus esitas konkursile Wild sarja kuivatatud põdravorsti, kuivatatud metsseavorsti ja kuivatatud hirvevorsti ning Hirveliha pasteedi.

Lihatoodete kõrval pürgivad Läänemaalt Lääne-Eesti väike-ettevõtte parima toote võidumärgile ka Aablu OÜ käsitööõlled Väike Wiik ja Suur Wiik.

Eesti Parima Toiduaine konkursil selgitatakse välja väike-ettevõtjate parimad tooted neljas piirkonnas: Lõuna-Eestis, Virumaal, Lääne-Eestis ja Põhja-Eestis. Ühtekokku osaleb piirkondlikul konkursil 61 toodet ning Lääne-Eesti piirkonna võidu nimel konkureerib 13 ettevõtet viiest maakonnast 24 erineva tootega.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on piirkondlike toidutööstuste roll aastatega üha kasvanud.
„Kohalikud väike-ettevõtted paistavad silma ennekõike loovate ja üllatavate tootekontseptsioonidega, mis toovad inimeste toidulauale meeldivat vaheldust ja maitseelamusi ning innustavad ka suurtööstusi rohkem eksperimenteerima,“ ütles Potisepp.

Potisepa sõnul on hea meel tõdeda, et Eesti Parima Toiduaine konkursi tiitel on kasvatanud paljude jaekettide huvi müüa ka konkursil tunnustatud väiketootjate hõrgutisi oma lettidel. „Nii saame panustada sellesse, et Eesti kauplustes saadav kodumaine toiduvalik oleks võimalikult kirju ja kvaliteetne,“ sõnas Potisepp.

Piirkondliku konkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Väike-ettevõtete konkursi võidutooted tehakse teatavaks 26. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu XI aastakonverentsil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
A
A

Ei pesuaine.

Madis
Madis

Aga kas tõesti on õlu toiduaine?

wpDiscuz