Loomaõiguslased protestivad Dirhamisse rajatava Meritähe keskuse vastu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Meritäht Pilt EAS

Meritäht

Eesti loomaõiguslaste organisatsioon Loomade Nimel avaldab oma Facebooki lehel nördimust EASi otsuse üle toetada Dirhamisse rajatavat kogupere külastuskeskust Meritäht, kuna seal plaanitakse kasutada meelelahutuseks loomi

"Loomad ei ole inimestele meelelahutuseks!" teatas organisatsioon oma Facebooki lehel.

"Eestis plaanitakse avada "multifunktsionaalne keskus", kus "hakkavad elama nii haid kui raid. Sinna on võimalik minna sukelduma või hoopis väikese allveelaevaga sõitma." Samuti "võib suure akvaariumi ees teha romantilise õhtusöögi või samuti saab seal veeta hoopis öö haide seltsis."," tsiteeris organisatsioon tulevase keskuse tutvustust.

"Loomade Nimel ei toeta loomade kasutamist inimeste meele lahutamiseks. On kahetsusväärne, et EAS toetab sääraseid iganenud meelelahutusvorme, kus kasutatakse loomi," sedastati teates.

EAS teatas täna, et toetab 15 miljoni euroga seitsme rahvusvaheliselt huvipakkuva pereatraktsiooni loomist. Nimekirjas on ka Dirhami sadamasse rajatav kogupere külastuskeskus Meritäht.

Meritäht ehk Sea Star on Eesti esimene ühe katuse alla koondatud multifunktsionaalne keskus, mis hõlmab ookeanikalade akvaariumi, veekeskust, seiklusparki, teaduskeskust, sukelduskeskust ja siseranda laialdaste teenustega asukohaga maalilisel mererannal Dirhami sadamas, Läänemaal. Toetuse suurus on 2,25 miljonit eurot. Keskus plaanitakse avada 2019 suvel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
raivo+2010
7 aastat tagasi

Mõistus on inimesele antud ikka isa ema poolt .Ahvid kah targemad kui see oinakari.

nõus
7 aastat tagasi
Reply to  raivo+2010

Samas ei tahaks vanemaid ka süüdistada, kui inimesed ei suuda muud äriplaani välja mõelda, kui kellegi ekspluateerimine ja vangistamine.. Loomad on selles osas inimestest kordades targemad. Loodan väga, et Eesti riik ei toeta äri, mis pole jätkusuutlik.. Paras oleks neil omanikel seal ise ujuda ja läbi rõnga hüpata – oinad tõesti!

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  nõus

Sa lahmid, Sa ei tea nende plaane. Sa ei ole geenius.

Tziis
7 aastat tagasi

Tulge pafilovkasse.lolid

Nostalgia
7 aastat tagasi

Toome parem rüssadest piirivalvurid ja künname rannaeelse liivatriibu üles, lisades ka okastraataia. Kes valel ajal ja kohas ületab saab “humaansuse” tõttu kummikuulivalanguga tulistet ja siis 3 päevaks pokri pistetud jne.

Krüsanteem
7 aastat tagasi

Soovime selle kaitseseltsi kohta rohkem teavet, registriandmed, deklaratsioonid, kuidas liikmed oma vanemate ja laste eest hoolt kannavad jne

endine kohalik
7 aastat tagasi

Ilmselt loomakaitsjad ei tea , et Dirhami kant on talvel nii inimtühi, et paraku jääb tunne ,nagu ei elakski läheduses ühtki inimest,justnagu mingis kolkas!Inimesed,st. suvitajad tulevad suvesoojaga. Leian , et “Meritäht “on ainus võimalus tööealistel kohalikel leida omale töö kodu lähedal. Ehk avaneb ka töövõimelistel pensionäridel omale lisa teenida ! Mina olen igal juhul 100 % selle tulevase keskuse POOLT! Mul endal elavad seal lähedased sugulased ja ma mõtlen nende heaolu peale ! Loomakaitsjad on üleüldse oma igasuguste keeldudega üle piiri läinud! Tegelege ja elage oma mõtted ja tahtmised välja mingite muude ,vajalike tegudega! Ärge laske KOLGASTUDA meie küladel!

Siiri
7 aastat tagasi

Dirhamisse, kui vaikuse ja rahu viimasesse paradiis, on lausa lubamatu mingi lõbustusasutuse rajamine. Kas Eesti loodusel ei ole enam mingit väärtust?? Appi, inimesed, aidake päästa meid omaenda lolluste eest!

valdis
7 aastat tagasi

Lõpetada sääskede tapmine, koheselt!!!

Sass
7 aastat tagasi

Kohalikud ei tea sellest midagi. Üks järjekordne rand saab rikutud, kui lugeda arvamusi.
Valla lehelt ei leia ka mingit infot ja kui EAS i lehelt uurida, siis viirusetõrje
blokeerib lehe ära “Objekt on nakatatud HEUR:Trojan.Script.Generic”.
Vot on alles segadus 🙂

mine+taevas+metsa
7 aastat tagasi

muru niitmine on muru mõrv.lõpetada niitmine

Andres
7 aastat tagasi

Teen ettepaneku sööta kōik loomakallistajad loomadele

Olen
7 aastat tagasi
Reply to  Andres

..sinuga,20.20 nõus. Sest need kutselised kaitsjad lähevad Põhiseaduse võrdse kohtlemise printsiibi vastu. Las istuvad kevadel oma loosungitega Promenaadil ja ostavad iga püütud särje vabaks…