0

Keskerakonna ja Reformierakonna toetus märtsis võrdsustus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valitsuskoalitsiooni juhtiva Keskerakonna ja opositsioonilise Reformierakonna toetus märtsis sisuliselt võrdsustus, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Keskerakonda toetas uuringu kohaselt 26,5 Reformierakonda 26,2, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 14,5 Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 14,1, Vabaerakonda 9,6 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 6,3 protsenti küsitletutest.

Ülejäänud erakondade toetus jäi allapoole 5-protsendilist valimiskünnist.

Võrreldes veebruariga tõusis Reformierakonna toetus 1,4 ja EKRE toetus 0,9 protsendipunkti. Vabaerakonna toetus ei muutunud, SDE toetus langes 1, IRL-i toetus 0,8 ja Keskerakonna toetus 0,1 protsendipunkti.

Oma eelistust ei osanud märtsis öelda 26,5 protsenti küsitletuist ehk 5,8 protsendipunkti võrra rohkem kui veebruaris.

Valitsuskoalitsiooni toetus oli märtsis 47,3 protsenti ehl 1,9 protsendipunkti võrra väiksem kui veebruaris.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor veebiintervjuude teel 3.-13. märtsini 884 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz