1

Tarankovi tapja väitel kartis ta enda ja oma lähedaste elu pärast

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tarankovi tapja Juri Vorobei kohtuistung 27. veebruar 201738

Juri Vorobei Haapsalu kohtumajas. ARVO TARMULA

Esmaspäeval Haapsalus allilmaliidri Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatuna kohtu ette astunud Juri Vorobei väitel kartis ta enda ja oma lähedaste elu pärast.

Süüdistuse kohaselt tekkis 36-aastasde Vorobei ja Tarankovi vahel konflikt ning kuna Vorobei väitel kartis ta enda ja enda lähedaste elu pärast, siis otsustas ta Tarankoviga rääkida. Kalale jõudnud Tarankov ütles aga Vorobeile, et ta ei soovi viimasega rääkida. Eitava vastuse peale sooritas Vorobei püstolist vähemalt seitse lasku Tarankovi suunas, tappes allilmaliidri sündmuskohal.  

Seejärel põgenes Vorobei sündmuskohalt ning mattis püstoli maha. Püstol püsis meidus kuni eelmise aasta 14. oktoobrini, kui Vorobei näitas peidukohta politseiametnikele. Ühtlasi selgus, et Vorobei oli soetanud relva ebaseaduslikult tuvastamata isikult.

Riigiprokurör Vahur Verte sõnas esmaspäeval Haapsalu kohtumajas oma avakõnes seda, et ajakirjanduses on ilmunud erinevad versioonid juhtumi kohta, millest nii mõnigi on ekslik. Ühtlasi palus prokurör kohtuprotsessi kajastamisel arvestada süütuse presumptsiooniga.

Pärast prokuröri avakõnet tunnistas kohtualune ennast etteheidetud episoodides süüdi.

Kohus on määranud süüasja arutamise esmaspäevale ja teisipäevale ning veel ka 8., 9. ja 23. märtsile ja 28. aprillile.

Uurimisandmetel tappis Vorobei oma tuttava Tarankovi püstolilaskudega mullu 14. septembril Läänemaal Saunja külas, kus Tarankov oli kalastamas. Korrakaitsjad said Vorobeile kiirelt jälile ja juba 22 septembril peeti mees kinni ja ta viibib sellest ajast saati kohtu määrusega vahi all.

Kohus saab tapmise eest karistada kuni 15-aastase vangistusega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
juss
juss

Kaitsja on oma tööd hästi teinud!

wpDiscuz