Maksumaksja vaenlaseks valiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

eas_yhevarviline_logo_sinineEesti Maksumaksjate Liit (EML) kuulutas teisipäeval 2016. aasta maksumaksja vaenlaseks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS).

“2016. aastast jääb paljudele maksumaksjatele meelde kaks pehmelt öeldes arusaamatut sündmust: otsus mitte nõuda tagasi Ärma talule makstud toetust, ja umbes 200 000 eurot maksnud disainiprojekt, mis üldsus tunneb peamiselt märksõnadega „oksendav kilpkonn“ või „nohus lammas“. Need kaks juhtumit on näited sellest, kuidas tehakse rumalaid otsuseid, kui raha antakse lihtsalt niisama jagada,” teatas maksumaksjate liit oma pressiteates. “Hoolimata kõigest muust, mida EAS on teinud ja kavatseb teha, on need kaks juhtumit kahjustanud ja isegi naeruvääristanud mitte ainult EAS-i, vaid kogu Eesti riigi mainet,” lisati samas.

Maksumaksja sõbra tiitli asemel anti tänavu välja eriauhind, mille sai Tallinna Halduskohtu kohtunik Kadriann Ikkonen.

“Sellega tunnustame 5. detsembri otsust, millega algatati põhiseaduslikkuse järelevalve menetlus maksuintressi määra osas. Kohus leidis, et intressimäär 0,06% päevas on ebamõistlikult kõrge, sest ei arvesta finantsturgudel toimunud arenguid,” teatas maksumaksjate liit. “EML hindab kõrgelt kohtuotsuse põhjalikku analüüsi, kus võeti vaatluse alla maksuintressi olemus ja võrreldi maksuintressi määra muude sarnaste finantsinstrumentide määradega nii Eestis kui mujal maailmas.”

Kohtuotsus on avaldatud EML kodulehel.

Eesti Maksumaksjate Liit on 1995. aastal loodud mittetulundusühing, mis kaitseb maksumaksjate huve ja õigusi, taotleb optimaalset maksukoormust ning jälgib kogutud maksuraha efektiivset kasutamist. Liidu tegevust finantseeritakse täies ulatuses liikmemaksudest ning kaupade ja teenuste müügist saadud tulust. EML ei küsi ega saa toetusi riigieelarvest või eurofondidest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments