6

Seadus ei luba praegu omavalitsuste ametnikele haldusreformiga seoses hüvitist maksta

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valdade ühinemiskoosolek Paliveres 003
Lääne-Nigula, Nõva, Kullamaa, Martna ja Noarootsi vallajuhid ühinemislepingu artutelul Paliveres mullu juulis. Foto: Urmas Lauri

Õiguskantsler Ülle Madise hinnangul ei luba seadus praegu maksta hüvitust haldusreformi tõttu töö kaotavatele ametnikele. Lahendus oleks muuta ühinemislepingut või algatada seda lubav seaduseelnõu rahandusministeeriumi poolt, vahendas ERRi uudisteportaal.

Nii kirjutas Ülle Madise oma märgukirjas Kullamaa, Lääne-Nigula, Martna, Noarootsi ja Nõva vallavolikogudele.

"Iseenesest on soov maksta üldises korras ettenähtuist suuremaid hüvitisi antud olukorras mõistetav. Ühinemiste käigus on võimalik üheaegselt sama valdkonna teenistujate suurearvuline koondamine, millega võib kaasneda tavalisest raskem tööturuolukord selles valdkonnas. Teenistujate keerulisse olukorda sattumine võib õigustada suurema koondamishüvitise maksmist, kuid seda ei või teha seadusega vastuolus olevalt," seisis õiguskantsleri märgukirjas viie vallavolikogu esindajale.

Õiguskantsleri büroo kommunikatsioonijuht Janek Luts selgitas, et sellise preemia maksmine oleks seadusega vastuolus, kuna ametnikule tohib maksta vaid sellist hüvitist või toetust, mis on seaduses ettenähtud.

Täismahus artiklit saab lugeda siit.
 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
?
?

Ja tahaks teada, kuidas seda ametnike töö “tulemuslikkust” mõõdetakse? Et käis iga päev tööl ja täitis oma töökohustusi või?

elanik
elanik

Ei ole mingit preemiat vaja, vald töötuid täis, kellel ammu juba “raske tööturuolukord”. Las ametnikud saavad ka tänukirja ja raamatu, nagu teistele jagavad.

eks ta ole
eks ta ole

asi lõpeb ilmselt sellega, et kui leping on seadusega vastuolus, survestatakse valitsust ja riigikogu, et nad seadust muudaks 🙂

eks ta ole
eks ta ole

oi ei, tee veel suu lahti 🙂 kell 14:08 ongi uudist täiendatud, et meie kallis minister Korb seadusemuudatust plaanib 🙁

Jaak
Jaak

Kas ka nendelt kes enne liitusid ja raha said, raha tagasi küsitakse?

nujah
nujah

mõni tahab ikka väga hästi teiste kulul elada, tule taevas appi, maksame ametnikele preemiat, et vallarahva maha müüsid ja seda sõna otseses mõttes, enamikes valdades on ju istutud soojal kohal aastaid …

wpDiscuz