Neeme Raud lahkub rahvusringhäälingust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Arvamusfestival 2014; Parlamendierakondade juhtide debatt; Sven Mikser; Urmas Reinsalu; Taavi Rõivas;
Arvamusfestival 2014; Parlamendierakondade juhtide debatt; Sven Mikser; Urmas Reinsalu; Taavi Rõivas;
Arvamusfestival 2014. Parlamendierakondade juhtide debatt. Neeme Raud (vasakult), Sven Mikser, Urmas Reinsalu, Taavi Rõivas. Foto: Sven Tupits.

Aastaid rahvusringhäälingust töötanud ajakirjanik Neeme Raud teatas, et lahkub päevapealt töölt.

“Ma lahkun tänasest [neljapäevast] ERR-ist. A[ktuaalne] K[aamera] ei ole sugugi kõik elus,” kirjutas Raud oma Facebooki leheküljel. “Homseks [reedeks] otsige teine ankur.”

“Kui sinust noorem toimetaja ikkagi leiab, et pärast 30 aastat sa ei tea uudistest midagi; kui oled selle organisatsioonist saanud täieliku läbipõlemise, nende põhjustel, ja aastaid; oled olnud raskes autoõnnetuses töö tõttu, sinu vastu on olnud internetis ja mujal levinud süüdistused suhtes ühe riigi kõrgema ametiisikuga… Miks peaks sa peaks seal edasi töötama?” kirjutas Raud.

“Ma ei tea, mis temaga toimub,” kommenteeris ERR-i uudistetoimetuse juhataja Urmet Kook. “Ta läks Moskvasse lähetusse, aga ei naasnud sealt õigel ajal. Kontakti saada pole õnnestunud.”

Koogi sõnul oli Raua postitus sotsiaalmeedias üllatus ja šokk kõigi jaoks ning keegi uudistetoimetusest ei tea midagi täpsemat. Rauaga on Kook püüdnud ühendust saada juba möödunud neljapäevast, kuid uudisteankru telefon on kogu aeg olnud välja lülitatud.

Neeme Raud oli aastatel 1990–1992 asetoimetaja Toronto ajalehes Vaba Eestlane. Aastatel 1992–2004 oli ta Ameerika Hääle ajakirjanik Washingtonis ja New Yorgis.

Alates 2004. aastast kuni 2013. aasta kevadeni töötas Raud Eesti Rahvusringhäälingu korrespondendina Ameerika Ühendriikides. Alates 2014. aasta augustist kuni 2015. aasta detsembrini oli Raud ERR-i Moskva korrespondent. Alates 2016. jaanuarist töötas ta uudistesaate “Aktuaalne Kaamera” saatejuhina.

Raadiotööd alustas Raud 13-aastaselt Eesti Raadio “Mikriveski” saatejuhina. Ta on juhtinud ETV noortesaadet “Oma asi”, teinud Eesti Raadiole kaastööd Moskvast ning toimetanud teadussaadet “Püramiidi tipus”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuulge
7 aastat tagasi

ta on ju ka kõigest inimene-ükskord põleb igaüks läbi, lugedes artiklifakte, pole midagi imestada -milline koormus. Ju sai lõppotsus teoks kellegi teise kaasabil, kes kostitas *vanameistrit* mittelugupidavate väljaütlemistega. Viimane aeg oma tervise suhtes hoolivamaks muutuda, sest liiga palju on viimasel ajal näiteid tuntud, tegusate inimeste seas, kes tugeva lopsu on saanud südamele jne. Meil kõigil ikkagi ainult 1ELU, hoidke seda, kuni veel on,mida hoida.

Juuri
7 aastat tagasi

Alkohol…

ükskord
7 aastat tagasi

ikka viskab üle ,kui munad hakkavad kana õpetama ja lausa mõnitama,aga see on ju igapäevane, ega muidu Lihula ja Hanila rahvas Pärnumaale ei karanud