Vakra: massilise linnutapu piiramiseks Eestis tuleb jahiturismile seada karmimad nõuded

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ebaseaduslik linnujaht Kihnul. Foto: Mati Kose

Ebaseaduslik linnujaht Kihnul (mati kose) (2) Ebaseaduslik linnujaht Kihnul. Foto: Mati Kose.

Eesti läänerannikul ja saartel aastatega üha enam hoogu koguv massiline linnujaht on ebaeetiline ning seda tuleb piirata, on riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra korduvalt kinnitanud, vahendas Delfi.

Alanud aastal võetakse probleemi lahendamine taas päevakorda, ühe lahendusena näeb Vakra eelkõige välisturistidele linnutappu pakkuvate turismiettevõtete litsentseerimist.

Detsembris toimunud arutelul otsustas keskkonnakomisjon välja pakkuda konkreetsed lahendused linnujahi piiramiseks ja tulla 2017. aasta alguses teema arutelude juurde tagasi. Vakra sõnul leiti komisjoni istungil, et probleem ei ole niivõrd märkimisväärses lindude arvu vähenemises, vaid selles, kas niivõrd suures koguses on eetiline linde tappa.

Olukorra lahendamiseks on Vakra sõnul vaja seada täiendavaid nõudeid välismaiste jahitunnistuste tunnustamisele ja tõhustada võõrriigi jahimeestele jahipidamise nõuete kontrolli.


Vt ka: "Lindude masstapmine ärgitab jahiseadust muutma"

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
2. kodanik
7 aastat tagasi

Kas selleks, et kehtestada linnujahil kütitavate lindude piirarv, on vaja kohe litsentseerima hakata? Selle asemel, et bürokraatiat toota, lööge lihtsalt kord majja.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Olend ikka! Kui nii lihtsaks asi ajada, tuleb ju pooled ametnikud lahti lasta!!!

:))
7 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Miks teha lihtsalt kui saab ka keeruliselt. Ei ole vaja siin talupoja suhtumist.