Ida-Virumaa arst jäi süüdi surma põhjustamises

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kohtuhaamer Pixabay

Viru maakohus tunnistas neljapäeval Kohtla Järve haigla arsti Igor Gorjatšovi süüdi inimese surma põhjustamises ettevaatamatusest ja mõistis talle karistuseks ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, kirjutab BNS.

Viru ringkonnaprokuratuur esitas mullu 31. juulil Gorjatšjovile süüdistuse. Süüdistuse kohaselt ei pannud Gorjatšov, viibides 24. novembril 2012 arstina tööl Kohtla-Järve linna haiglas kiirabiga tema juurde toimetatud raskes seisundis 42-aastasele mehele õiget diagnoosi, jättis kannatanu seisundi jälgimiseks hospitaliseerimata ja lubas ta samal õhtul kodusele ravile. Arsti tegevusetuse tulemusena õigeaegselt diagnoosimata jäänud haigus põhjustas päev hiljem patsiendi surma.

Arstile mõistetud ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust ei pöörata täielikult täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Katseaeg hakkab kulgema alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Tsiviilhagi katteks mõisteti Igor Gorjatšovilt kannatanu kasuks varalise kahju hüvitamiseks 406 eurot ja mittevaralise kahju hüvitamiseks 14 190 eurot.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses ja otsus ei ole veel jõustunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
trahv
7 aastat tagasi

trahviks ja hüvitis hüvitiseks. Patsiendi ja inimesena tahaks teada mis oli nii ränk terviserike, et teisel päeval saabub surm ja arst ei saanud sotti.