Luksemburgi Eesti selts kogus raha Läänemaa peredele

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Luksemburgi Eesti seltsi esindajad andsid eile kuuele Läänemaa perele üle annetuste ja oksjoniga kogutud raha. Tegemist on juba üheksa-aastase traditsiooniga, millega toetatakse raskustes paljulapselisi peresid Eesti erinevates paikades.

Toetust said kaks Hanila valla, kaks Lääne-Nigula valla ja kaks Haapsalu peret.

Seltsi president Meelik Mallene sõnul kogutakse oluline panus toetusest ka seltsi jõulupeol toimuval heategevuslikul oksjonil, kuhu annetatakse kunstiteoseid, pääsmeid etendustele, pidulikele õhtusöökidele, hotellipakette koos tervistavate protseduuridega jmt.

Seltsi eesmärk on jõuda eelkõige nende peredeni, kes ei ole pidevad sotsiaalabi saajad, vaid on pigem ajutistes raskustes, ning kus kasvavad majanduslikele oludele vaatamata tublid ja edasipüüdlikud lapsed.

Abivajavate perede leidmisel abistas seltsi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmus koostöös omavalitsustega.

Sel aastal annetasid oksjoni tarbeks kinkekaarte ka neli Läänemaa ettevõtet – Haapsalu veekeskus, Roosta puhkeküla, spaahotellid Fra Mare Thalasso ja Laine.

Varasematel aastatel on Luksemburgi Eesti selts toetanud peresid Virumaal, Jõgevamaal, Järvamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Valgamaal, Viljandimaal ja Pärnumaal.

Lisainformatsioon Luksemburgi Eesti seltsi kohta: www.les.lu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments