Naiskoor Kaasike läheb Prahasse jõululaulufestivalile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sirje Kaasik. Foto: Arvo Tarmula

Sirje Kaasik oma laulikuga "Tedretäpid". Foto: Arvo Tarmula Sirje Kaasik oma laulikuga "Tedretäpid". Foto: Arvo Tarmula Haapsalu naiskoor Kaasike osaleb selle nädala lõpus Praha jõululaulude festivalil.

Festivaliks on kooril ette valmistatud pooletunnine kava. „12 laulu, viis neist on minu omad,“ ütles ka laululoojana tuntust kogunud Sirje Kaasik.

Praha poole asub Kaasike teele neljapäeva öösel kell kolm, tagasi koju jõutakse pühapäeval. „Meid on 19 lauljat minemas, kõik Kaasikese liikmed ei saa kahjuks kaasa tulla,“ nentis Kaasik.

Kaasikesel on festivaliülesastumine reede õhtul, laupäeval esinetakse kirikutes.

„Me läheme rohkem vaatama teisi,“ hindas Kaasik oma koori võiduvõimalusi. „Eile oli meil viimane proov, lauljad on tahtmist täis küll. Mina küll ei pabista, küllap ta tuleb.“

Festivalil Prague Advent Choral Meeting 2016 osalevad koorid Ungarist, Leedust, Lätist, Venemaalt, Saksamaalt, Austriast, Šveitsist, Iirimaalt, Suurbritanniast, Belgiast, Itaaliast, Taanist, Sloveeniast, Slovakkiast, Prantsumaalt ja Soomest.

Eestist osalevad festivalil lisaks Kaasikesele ka Eesti Politseikoor / Chorus Menticum, Tallinna Ülikooli meeskoor ja Tartu segakoor Hansa.

Kaasikesel läheb 21. tegevusaasta ning Praha festival on esimene, kus koor osaleb. Esimeseks välisreisiks Tšehhi tuur neile siiski ei ole. „Oleme käinud Soome-Eesti laulupeol,“ meenutas kümme aastat koori juhendanud Sirje Kaasik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Galerii: Lufhansa muutis laulukoori reisi unustamatuks elamuseks | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] ka: „Naiskoor Kaasike läheb Prahasse jõululaulufestivalile“ […]