Rahvaküsitluselt tuli Suur-Saaremaaks ühinemisele ülinapp jah-sõna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saaremaa omavalitsuste ühinemise nädal aega kestnud rahvaküsitlusel osales vaid 4,2 protsenti küsitlusnimekirjadesse kantud elanikest ehk 1109 inimest, kelle seisukohad ühendvalla suhtes läksid sisuliselt pooleks – 51,7 protsenti oli liitumise poolt, 48,3 protsenti vastu, kirjutas Saarte Hääl.

Valdade lõikes ütlesid üheteistkümnest küsitlusse kaasatud omavalitsusest ühinemisele ei Pihtla, Salme ja Torgu valla inimesed. Vastuhääletajate protsendid olid vastavalt 52,86, 71,30 ja 60,71. Kõige kõrgem ühinemise toetajate protsent oli Kihelkonnal – 63,41.

Kuressaare linnapea ja Saaremaa omavalitsuste liidu esimees Madis Kallas ütles küsitlustulemusi kommenteerides, et kogu ühinemisprotsessi vaadates oli rahvaküsitlus ülimalt suure märgilise tähendusega. Kallase sõnul seisab suur töö veel ees ja kui volikogud on ühinemise kohta oma lõpliku sõna öelnud, siis rahulikumalt saab võtta vaid 2017. aasta alguseni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments