EKRE tahab valitsusse saada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martin Helme

Martin Helme
Martin Helme: Eesti vajab edasiminekuks laiapõhjalist valitsust. Foto: Arvo Tarmula

Nüüd, kui Reformierakonna 16 aastat kestnud võim on murtud, ei tohiks lasta mööda võimalust kaasata valitsusse uued poliitilised jõud, keda toetab kokku ligi veerand Eesti elanikest, ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme.

“Riigikogu opositsioonierakondade tegevus Taavi Rõivase puuduste paljastamisel on peamine tegur, miks kätte on jõudnud reformierakondliku valitsuse viimased päevad. Parlamendi sumbunud konnatiigi panid liikuma just uued jõud Riigikogus. See liikumine ei tohi aga jääda pinnavirvenduseks,” ütles Helme.

“Järgmises valitsuses peaksid olema esindatud erakonnad, kes on tegelikud stagnatsiooni lõpetajad Eestis ehk Vabaerakond ja Konservatiivne Rahvaerakond. Uute erakondade kõrvalejätmine loodavast valitsusest tähendaks, et valitsuse vahetus jääks suuresti vanade kartellierakondade omavaheliseks toolide keerutamiseks ning väljamurret stagnatsioonist, mille järele ühiskonnas on nii selge nõudmine, ei toimu.”

Helme sõnul on praegu silmapiiril oht, et uus valitsus tuleb vasakpoolne, sest suure tõenäosusega hakkavad sinna kuuluma sotsid ja Keskerakond. “Vasakpööre oleks Eestile sama halb kui senine Reformierakonna võim. Eesti vajab tasakaalustatut arengut ja selle tagab laiapõhjaline valitsus.”

Lisainfo:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rein
7 aastat tagasi

EKRE ei või valitsusse minna, sest aasta pärast on uued kohalikud valimised.
Liiga vara on selleks, enne peate valijatele tõestama, milleks olete suutelised.

no
7 aastat tagasi

Mina loodan EKREt läänemaale loodava ühisvalla etteotsa.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  no

Tüüpilise ekrelasena oled sa reaalsustajuta – millisest Läänemaale loodavast ühisvallast sa sonid?

Volli͈,+saarlane.
7 aastat tagasi

Kolm panagröövlit jagasid saaki. Pealik teatas, et tema saab 60%, teised kumbki 20. “Meie tahame ka 60%!” polnud teised nõus. “Hea küll, saate ka 60%,” tegi pealik järeleandmise.

Sama moodi tegi ju reformierakond valitsust – lihtsalt ministrikohti juurde tehes, kui keegi veel ministrikohta vajas. Kui nüüd ei muudeta valitsuse struktuuri, siis pole vahet, kas uus valitsus on koos oravatega või ilma.

!!!!!
7 aastat tagasi

Jutumehed pole kunagi töömehed olnud. Ja Martini sugusel vingujal pole koalitsioonis küll midagi teha. Ma ei saa aru milles oli Martini fenomen, et teda üldse riigikokku valiti. Enne valimisi vaatasin tõsielu seriaali, kus riigikokku kandideerijad pidid läbi tegema ellujäämise kursuse looduses. Selles seriaalis jättis väga halva mulje just Martin Helme, kes ainult vingus ja nuttis, isegi naised käitusid vapramalt. Ma ei saa seesugusest mehest aru, kes ainult halab. Seda vennikest tuleb küll tõsistest riigi otsustusprotsessidest kaugel hoida, las vingub Tallinna TV-s edasi, kui talle seda võimalust jätkuvalt antakse.

Luik
7 aastat tagasi

Ekre valitsusse??? Appi. Mis meist nii saab??

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Luik

Midagi ei saa. Kui kesikud on valitsuses, siis on seal ka (mitteametlikult) ekrelased. See ju üks ja sama, ainult meile mângitakse komejanti, et ei ole.

naine
7 aastat tagasi

sada korda olgu EKRElased valitsuses kui see üdini korrumpeerunud reformierakond.Vahet pole,mis korruptsiooniga vahele jäävad,vastus on nendel ikka sama,et kõik olevat juriidiliselt korrektne.Kõik täpselt nagu kommunistliku partei ajal.Vahe ainult selles,et siis varastati salaja,nüüd avalikult ja kõik on jokk.

Tont
7 aastat tagasi
Reply to  naine

Kulla 15.29,kui peale raha ja ametikohtade jagamise arvestataks ka paljude teiste valijate arvamusega,oleks Ekre påås valitsusse igati loogiline. Samas ma nende asemel praegu sinna ei trùgiks. Kohalikud valimised on liiga lahedal . ?

Mark
7 aastat tagasi

Jälle ah,hästi ei kuule vä?Refid
on pöhjas,elagu uus valitsus,
eesotsas Jüri Ratasega.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  Mark

Vehid nagu tumm leilis, kes sind kuulab.

rabakukk
7 aastat tagasi

Saab,saab,kõik saavad.

ah?
7 aastat tagasi

Unustagu ära.