Taavi Rõivas: valitsuse saatus sõltub IRL-ist ja sotsiaaldemokraatidest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

rõivas

Taavi Rõivas süüdistab IRLi ja sotsiaaldemokraate tülinorimises ja kombineerimises. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakond teatas pärast fraktsiooni hommikust koosolekut, et ootab koalitsioonipartneritelt IRL-ilt ja SDE-lt selgitusi valitsuskriisi tekitamise kohta.

"Koalitsioonipartnerite väljaütlemised, et nemad ei soovi valitsuskriisi tekitamist, on õõnsad. Kui ühtpidi kinnitatakse, et soovitakse koos edasi minna, siis sisulise arutelu asemel käib populistlik meediarünnak," ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

"Sotsiaaldemokraatide aseesimees Helmen Kütt kinnitas alles möödunud nädalavahetusel Keskerakonna kongressil, et nemad on koostööks valmis ja sotsiaaldemokraatide ning Keskerakonna koostöö saab olema väga viljakas. Selle asemel, et pakkuda sisulisi lahendusi, esindab ja võimendab ka IRL usaldamatuse õhkkonda," lausus Rõivas.

"Keskerakonna aseesimees Kadri Simson on täna tunnistanud, et koalitsiooni osapooltega, kes valitsuskriisi õhutavad, on kohtutud küll ja küll. Koalitsioonipartnerite poolt on silmakirjalik seejuures süüdistada Reformierakonda. Olen korduvalt kinnitanud ja kinnitan veel, et Reformierakonna eesmärgiks ei ole valitsust lõhkuda ning ootan selgeid sõnumeid ka valitsuspartneritelt," sõnas Rõivas.

"Valitsuskriis ei ole mäng, valimistel on saadud mandaat riigi juhtimiseks, mitte pidevaks kombineerimiseks. Valitsuse püsimine või lagunemine sõltub IRL-ist ja sotsiaaldemokraatidest," märkis peaminister, kes reedel nimetas IRL-i ja SDE tegevust tülinorimiseks.

Täna esitavad opositsioonierakonnad riigikogule valitsuse umbusaldusavalduse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli͈, saarlane.
7 aastat tagasi

Ma ei mäleta kes ja milla ja kus kirjutas, et “november on refivahetuskuu” aga libedaks on läinud küll.

KÕIK Riigikogu liikmed on saanud rahvalt mandaadi riigi juhtimiseks, mitte ainult oravaparteilased.

Pook
7 aastat tagasi

Rõivapäev hakkab koitma?