Postimees: riigikogu ei aruta täna valitsuspartnerite vastuseisu tõttu Rõivase umbusaldusavaldust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

riigikogu2

Riigikogu. Foto: arhiiv

Kuna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu juhid ei soovi täna Reformierakonnaga valitsuskriisi arutada, ei toetata ka Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase umbusaldusavalduse kiiret arutamist riigikogus, kirjutab Postimees.

Postimehe andmetel tähendab kahe valitsuspartneri otsus, et kui opositsioon annab täna kell 15 algaval istungil sisse peaministri umbusaldusavalduse, ei nõua valitsus ka selle kiirkorras arutamist ja hääletamist.

Tavaliselt otsustab valitsus vahetult pärast umbusaldusavalduse sisseandmist taotleda selle võimalikult kiiret arutamist, kuid seekord IRLi ja SDE ministrid sellega ilmselt ei nõustu.

Kui valitsus ei taotle varasemat arutelu, võtab riigikogu umbusaldusavalduse seaduse kohaselt arutlusele kõige varem ülejärgmisel päeval pärast algatamist. Kõigi eelduste kohaselt arutab parlament Rõivase umbusaldamist seega sel kolmapäeval.

Sotsiaaldemokraatide ja IRL'i juhatus kogunevad täna kell 17.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments