Galerii: Haapsallu jõudis Euroopa Liidu toiduabi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eile jõudsid Haapsalu toidupanka Euroopa Liidu toiduabi pakid, mis jagatakse toimetulekutoetuse saajatele ja kodututele.

Pakis on 3 kg tatart, 1 kg nisujahu, 1 kg riisi, pool kilo rosinaid, 2 liitrit rapsiõli, 2 kg suhkrut, ligi kilo veiselihakonserve ja sama palju kanakonserve, 1,44 kg sprotte, 2 purki seljankat, 200 g šokolaadi, pool kilo müslit ja pool kilo kohvi. Toidupakk kaalub kokku 15 kilo.

Toiduabi jagab Eestis 2020. aastani toidupank kaks korda aastas. Märtsi lõpust maikuu teise pooleni saavad toiduabipaki jaanuaris ja veebruaris toimetulekutoetust saanud inimesed ning need, kelle sissetulek pärast eluasemekulude maha arvamist ei ületa kehtestatud toimetulekupiiri rohkem kui 15%. Samuti saavad toiduabi kodutute öömajades viibivad elukohata inimesed.

Oktoobri teisest poolest detsembri teise pooleni jagatakse toiduabi augustis ja septembris toimetulekutoetust saanud inimestele ning ka neile, kelle sissetulek pärast eluasemekulude maha arvamist ei ületa kehtestatud toimetulekupiiri rohkem kui 15%. Samuti saavad toiduabi kodutute öömajades viibivad elukohata inimesed.

Koos omafinantseeringuga on Eestil aastani 2020 kasutada kokku ligi 8,9 miljonit eurot toiduabi jagamiseks. Valdav osa sellest summast tuleb FEAD fondist (Euroopa abifond enim puudust kannatavate isikute jaoks).

Abifondi toetuse kasutamist koordineerib Eestis sotsiaalministeerium. Igal aastal hangib ja ostab sotsiaalministeerium kindlaks määratud summa eest vajaliku toidukauba ning partnerorganisatsioon – Eesti toidupank – aitab selle jagada abi vajavatele elavatele inimestele.

toidupank toiduabi tarmula01 toidupank toiduabi tarmula02 toidupank toiduabi tarmula03 toidupank toiduabi tarmula04 toidupank toiduabi tarmula05 toidupank toiduabi tarmula06 toidupank toiduabi tarmula07 toidupank toiduabi tarmula08 toidupank toiduabi tarmula09 toidupank toiduabi tarmula10 toidupank toiduabi tarmula11 toidupank toiduabi tarmula12 toidupank toiduabi tarmula13 toidupank toiduabi tarmula14 toidupank toiduabi tarmula15 toidupank toiduabi tarmula16 toidupank toiduabi tarmula17 toidupank toiduabi tarmula18 toidupank toiduabi tarmula19 toidupank toiduabi tarmula20 toidupank toiduabi tarmula21 toidupank toiduabi tarmula22 toidupank toiduabi tarmula23

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Aga kas pagulasteni ka midagi jõuab sellest abist? Muidu kuidagi imelik: oma vaeseid nuumame aga sõjapõgenikud näljas? Või äkki on Pagulased nii uhked, et neil ei kõlba meie vaeste eest toidupakke krabada?