Loone kinnitusel Keskerakond oma majast ilma ei jää

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Loone,_Oudekki.erakoguKui Eesti Päevaleht kirjutas kolmapäeval, et Keskerakonna peakontori hoonele on seatud 800 000 euro suurune kohtulik hüpoteek ja et partei võib majast ilma jääda, siis erakonna peasekretär Oudekki Loone (pildil) väidab, et nõuetel pole alust ja maja pärast ei pea muretsema.

“Mingit sisulist otsust ei ole veel tehtud. Arbitraaži arutelud seisavad alles ees. Me vaidlustame selle määruse ja meie hinnangul ei ole nendel nõuetel mitte mingisugust alust. Niisugust järeldust, et Keskerakond jääb oma majast ilma, ei saa mitte ühestki faktist teha,” rääkis Loone Eesti Päevalehele.

Loone sõnul on ta kindel, et nõuetel pole alust ja ei näe eriti võimalust, et me ei võida seda juhtumit. “Praegu pole meie poole pöördutud ühegi nõudega, mis paneks meid üldse selle maja pärast muretsema,” rõhutas Loone.

Loone sõnul töötavad praegu Keskerakonna juristid nõude kallal. “Kolmandad isikud pole üldse meie poole pöördunud. Hagi kaudu pöördus meie poole OÜ Midfield (Pettai ettevõte – toim) ise, aga seal esitatud nõuetel on väga õrn seos nende garantiikirjadega ja neil puudub alus. Selle garantiikirja soodustatud isik ei ole OÜ Midfield. Need on antud Midfieldile välja, et garanteerida kohustusi kolmandate isikute ees. Kuni tänase päevani polnud ükski kolmas osapool garantiikirjadega seoses Keskerakonna poole pöördunud. Küsisin veel eelmisel nädalal Paavo Pettailt, kas ta on need kellelegi kolmandale isikule edasi andnud, ja ta kinnitas, et ei ole ja hoiab neid juristide juures seifis,” märkis Loone.

Ühtlasi lükkas Loone ümber väite, nagu poleks ta Keskerakonna juhatuse liikmetega infot jaganud. “Me arutasime neid asju juhatuse koosolekul. Juulikuisel juhatuse koosolekul me veel neist asjust ei teadnud. Muidugi sain ma nendest asjadest teada mõnevõrra varem, aga kui ma Paavo Pettailt kuulsin, et garantiikirjad on olemas ja mis sealt võib tõusta, siis ma tahtsin alguses kontrollida, kas need on ka päriselt olemas. Garantiikirjad olid allkirjastatud 2014. aastal ja ma olin veendunud, et kõik erakonnas teavad nendest,” märkis Loone.

Neljapäeval korraldab Keskerakonna liider Edgar Savisaar pressikonverentsi, et teemat kommenteerida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
endine+haapsallane
7 aastat tagasi

Jumal, kaitse Keskerakonda omade eest, vaenlastega tulevad nad hädapärast ise toime!

juss
7 aastat tagasi

Jaanus, sina vä?

tundub
7 aastat tagasi

Keskerakond on oma peasekretäriga korralikult ämbrisse pannud.