Massus peeti teist rannajalgpalliturniiri

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

massu jalka

Tänavune Massu rannajalgpalliturniir mängiti vihmamärjal liival. Foto: Siive Knäzeva

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Massu mõisa korraldusel peeti teine Massu rannajalgpalliturniir.

Noorteturniiril võitis esikoha Tuudi (Virgo Vallik, Herman Reinmaa, Karl Reinmaa, Henry Põld, Randy Põld, Tambet Järve, Mihkel Sibul ja Timmo Kaasik). Järgnesid Kirbla, Lihula ja Vatla. Vaatamata vahepeal kimbutanud vihmale, näitasid noored päris palju neid elemente, mis rannajalgpallile omased. Pall seisis palju õhus, prooviti õhu ja käärlööke. Peale mänge ootas lapsi maitsev lõunasöök, koos jäätise ja koogiga.

Meesteturniiril, mis on Läänemaal ainus omalaadne, võitis esikoha Lihula JK (Argo Mõtt, Ats Ehasalu, Randel Plaas, Madis Sibul, Otomar Kuusemaa, Rasmus Paulus ja Reilo Mark). Teiseks tuli JK Vatla ja kolmandaks Hanila Tulevik. Meesteturniiril paistis silma jalgpallurite poolt pakutud arukas ja tark mäng. Mänge saatsid ka paljud efektsed löögid ja osav mäng.

Auhinnaks õnnenael

Nii noorte, kui meesteturniiri võitjaid autasustati sepp Raul Oberschneideri poolt valmistatud õnnenaeltega.

Eriauhinnad said igast võistkonnast silmapaistvaim. Ats Kaasik, Karl Reinmaa, Raikko Kanter, Hugo-Jan Rummel, Reilo Mark, Rauno Sepp, Toomas Vestli.

Lõuna-Läänemaa noored ja täiskasvanud sportlased said ennast sellel spordialal teist aastat järjest proovile panna Massu ratsaklubi ratsaväljakul. Sealne ratsaklubi on aastaga ratsaväljaku muutnud kvaliteetseks ratsavõistluste võistluspaigaks. Seal on suvel toimunud ka mitmed üleriigilise tähtsusega ratsavõistlused.

Viimati võistles Massus näiteks üle 100 ratsasportlase. Kuid teist aastat on Massus ratsaklubi eestvedajad Kristi-Carolina ja Armand Reinmaa nõus lahkesti võõrustama sealsel ratsaväljakul ka rannajalgpalliturniiri.

Spetsiaalsed pallid

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Massu ratsaklubi koostöös on sündinud vajalik võistlus, mis tavajalgpalli harrastajatele vaheldust pakub. Nii nagu kevadine lastekaitsepäeva jalgpalliturniir, nii on ka rannajalgpalliturniir selgelt suunatud oma piirkonna, Lõuna-Läänemaa jalgpalluritele. Sellel aastal osalesid Lihula, Tuudi, Kirbla ja Vatla lapsed, ning meeskondadest Lihula JK, JK Vatla ja Hanila Tulevik.

Eesti rannajalgpalli liidu juht Kari-Andri Kask väljendab headmeelt, et Massu rannajalgpalliturniir on hetkel ainus spetsiaalselt lastele ja noortele suunatud rannajalgpalliturniir. Turniiri korraldajate jaoks ei ole see kõige tähtsam. Tähtis on hoopis see, et rannajalgpalliturniiri saame siduda samast piirkonnast pärit ja noorena Lõuna-Läänemaal jalgpalliga alustanud Priit Mäeoruga, kes nüüdseks juba viis aastat Eesti rannakoondisse kuulub ja kelle praeguse koduklubi poolt kingitud spetsiaalsete rannajalgpallidega pühapäevane turniir mängiti. Tähtis on, et korraldajad on leidnud võimaluse pakkuda jalgpalluritele midagi uut ja turniir läbi viia selle piirkonna ainuvõimalikus kohas, Massu ratsaklubi ratsaväljakul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments