Salajõel moodustati varguste tõttu naabrivalve piirkond

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mare Urbas. (urmas lauri)Hiljuti allkirjastati Lääne-Nigula vallas neljapoolne leping vallavalitsuse, politsei, Eesti Naabrivalve ja Salajõe naabrivalve sektori vahel naabrivalve piirkonna moodustamiseks. Liitujateks oli viis majapidamist.

Sektori vanema Mare Urbase (pildil) sõnul jõuti elanikega arutades järeldusele, et oleks mõttekas tugevdada turvaolukorda. Kaasa aitasid sellele otsusele ka mõningad vargused ja huligaansused majapidamistes. Lisaks on suvisel ajal liikumas palju võõrast rahvast.

"Lisaboonuseks on naabrivalvega kaasnev ühtekuuluvustunne ja ühise tegutsemise rõõm," ütles Eesti Naabrivalve maakondlik arendusjuht Jüri Siim. "Naabrivalvega liitumine on odavaim turvalisuse tõstmise viis. Kui sina aitad naabrit, aitab tema sind. Sõbralik naeratus ja "tere" naabrile on esimene samm, et muuta piirkond, kus elate, tõeliseks koduks."

Siim selgitas, et paigaldatud naabrivalve sildid annavad teada, et piirkonna inimesed suhtlevad omavahel ja hoolivad üksteisest.

Naabrivalvega liitumisest huvitujad leiavad ka vajalikku infot MTÜ Eesti Naabrivalve kodulehelt.

Salajõe on Läänemaal kahekümnes naabrivalve piirkond. Viimati liitus naabrivalvega Läänemaal Ridala valla Nõmme külas kolmteist majapidamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
7 aastat tagasi

Väga hea algatus.Nagu naabrivalve üldse. Ning kuna riigil on aega ja raha oma rahva jaoks vähe,tuleks igasse külasse tööle panna naabrivalvegünekoloog,kes hoiatab ringihulkuvate lindude eest ja paneb kohapeal diagnoosi…