Vormsi saab väikesaarte programmi abiga helikopteri maandumisplatsi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Riigihalduse minister Arto Aas kinnitas tänavuse väikesaarte programmist toetuse saajate nimekirja, mille hulka kuulub ka Vormsi helikopterite maandumisplatsi renoveerimine ja juurdepääsutee rajamine.

Vormsi vallavanema Tanel Viksi sõnul on Hullo lennuvälja servas asuv betoneeritud helikopterite maandumisplats väga kehvas seisus ja on olnud ka juhuseid, kus kopter keeldub sinna maandumast. „Mõnes mõttes on tegemist eluteega, sest kui kopter ei maandu, võivad tagajärjed olla fataalsed,” ütles Viks.

Helikopteri maandumisplatsi rekonstrueerimine tähendab seda, et korda tehakse nii plats kui ka juurdepääsutee, plats saab ka kopteri maandumiseks nõutava valgustuse.

Kogu maandumisplatsi rekonstrueerimine läheb maksma 90 000 eurot ning väikesaarte programmist küsiti toetust 77 000 eurot.

Väikesaared said esmatähtsate teenuste arendamiseks 640 000 eurot ja kokku valiti sel aastal välja 13 projekti. 

„Väikesaarte programm käib juba kuuendat aastat ja huvi on endiselt väga suur. Riigi toetus väikesaarte kogukondadele on väga oluline ja me jätkame seda ka tulevikus,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas.

Programmis mõistetakse esmatähtsate teenustena mandri ja saare vahelisi transpordiühendusi, sealhulgas ka ühendust saarekeskuse ja sadama vahel, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alg- ja põhiharidusele, päästeteenuseid ning sideteenuseid.

Väikesaarte programmi kuuluvad 13 saart – Naissaar, Prangli, Aegna, Väike-Pakri, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manija, Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu, Abruka ja Piirissaar.

Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja ettevõtjad.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
7 aastat tagasi

Kopter saab ka põllule maanduda. Ja ametnikke,kes ostsid riigile nii pirtsaka kopteri,mis maandumisest keeldub,tuleks karistada.