0

Nädalavahetusel on Lihulas muusikapäevad

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

lihula muusika

Kaheksas klassikalise muusika festival Lihula muusikapäevad toob nelja päeva jooksul kuulajateni seitse kontserti. Ajaloolisesse Lihula linnakesse tulevad kokku muusikud Venemaalt, Soomest ja kodumaalt. Festivali korraldajateks on Järvi perekonna noored muusikud.

Neljapäeval kell seitse toimub avakontsert Lihula kunstide maja saalis. Esinejateks Lihulast pärit Rahvusooper Estonia solist Märt Jakobson koos sopran Kadri-Liis Kukega. Klaveril saadab Mari Järvi ja kaastegev on tšellist Teet Järvi. Esitatakse ooperiklassikute loomingut läbi aegade.

Festivali teisel päeval, reedel, leiavad aset kaks kontserti. Kella kolmesel päevakontserdil Lihula kultuurimaja peegelsaalis astub üles tuntud tütarlastekoor Ellerhein. Dirigeerivad Gerli Aet Arras ja Anneli Mäeots. Kaastegevad Reinut Tepp klaveril ja Elina Kaarna plokkflöödil. Kontserdile on oodatud kindlasti ka kõik nooremad muusikahuvilised.

Reedene traditsiooniline Öökontsert toimub nagu ikka Lihula mõisa saalis kell 22.00.

See kontsert saab olema publikule eriti põnev, sest pilli nimega "Teremin" ei kuulda tavaelus just iga päev. Solistiks on kutsutud tereminimängija Venemaalt, Olesja Rostovskaja. Klaveril saadab pianist Mihkel Järvi. Pileti hind sisaldab ka tervitusjooki ja suupisteid.

Laupäev toob kuulajateni põneva koosseisu – Kuukka, Kuukka & Luukkonen Soomest, kes esitavad audiovisuaalse teose "Taking Pictures". Teos esitatakse esmakordselt Eestis just Lihulas, kust suundutakse muuhulgas Tallinna Merepäevadele ja Pärnu Filmifestivalile. Esitus peetakse Lihula kultuurimaja suures saalis kell seitse.

Laupäevane rahustav ja mediteeriv öökontsert „Barokimeistrid“ leiab aset Lihula Eliisabeti kirikus kell kümme õhtul. Hingemuusikat toovad teieni viiuldaja Urmas Vulp, tšellist Teet Järvi, viiuldaja Miina Järvi, ja klavessiinimängija Imbi Tarum. Kava pärineb kaunilt barokiajastult.

Ka festivali viimane päev koosneb kahest kontserdist. Kell kolm toimuvale kohvikontserdile Lihula kunstide maja saalis on oodatud kõik, kes soovivad nautida kaunist muusikat kohvitassi ääres. Festivali lõpetab pidulik lõppkontsert „Mälestusi Firenzest“. Vastavalt kontserdi nimele esitatakse Pjotr Tšaikovski samanimeline keelpillisekstett, koosseisus Miina Järvi, viiul, Martin Järvi, viiul, Madis Järvi, vioola, Teresa Järve, vioola, Marius Järvi ja Teet Järvi, tšello. Kontserdil astub üles ka oboekunstnik Riivo Kallasmaa. 

Mihkel Järvi
Lihula muusikapäevade korraldaja

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz