Tõstamaa ei soovi Lihulaga liituda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lõuna-Läänemaa haldusreformituur  (urmas lauri) (46)
Pärnumaa kaart Koonga vallavanema kabineti seinal. Foto: Urmas Lauri

Tõstamaa vallavolikogu arutas Koonga ja Lihula vallavolikogu ettepanekut alustada ühinemisläbirääkimisi ja otsustas öelda neile ei, kirjutab Pärnu Postimees.

“Me ei leidnud, et peame liikuma Lihula suunas,” ütles Tõstamaa vallavolikogu esimees Janek Jaansoo. “Me jääme nagunii äärde ja küsimus on, kas olla Lihula või Pärnu äär.”

Koonga ja Lihula vallavolikogu ettepanekul oleksid uue haldusüksuse moodustamise üle hakanud läbi rääkima viis valda: peale nende kahe ka Varbla, Hanila ja Tõstamaa. Tõstamaa vallale on teinud ühinemisläbirääkimiste alustamise ettepaneku naabervald Halingagi, kuid siingi on arupidamise ja otsustamise ruumi nagu Pärnu linnavolikogu ettepaneku üle. “Me pole veel kellelegi ei ega jah öelnud,” kostis Jaansoo.

Tõstamaa vallas elab 1334 elanikku 261 ruutkilomeetril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
midasoovite
7 aastat tagasi

Aga mida Te lõunaläänemaalased siis ikkagi soovite, pärnakateks hakata või?

Väino
7 aastat tagasi

Jääb arusaamatuks, kellega siis Tõstamaa vald soovib leivad ühte kappi panna?
Juhul kui Tõstamaa vald ei soovi mõne teise vallaga vabatahtlikult liituda, siis Valitsus liidab sundkorras, nii lihtne see ongi.

einoh
7 aastat tagasi

mida NS-i kottida, kottida tuleb ikka reformimeistreid, kes sellise absurditeatri käima on üldse käima pannud. Vana Ansip ütles, et omavalitsuse suurus pole probleem ja ei olnudki siiamaani. Nüüdsed noored reformimeistrid aga teavad, et alla 5000 hinge omavalitsus ei ole mitte ainult probleem, vaid sellised tuleb lausa ära kaotada.

Mari
7 aastat tagasi

Rahvas ei taha,tösi.Me ei taha Suure Neemega selles absurdis kaasa mängida.Lihtne.Järgmise aasta valimistel me enam ei vali sind.Sa ei seisa rahva eest vaid ainult upitad ennast,oleme näinud.

Juss
7 aastat tagasi

Absurditeater jah ,kogu see Neeme Suure jant .Suurushullustus .Rahvas ei taha .

JaAn
7 aastat tagasi

Hurraaa,siis neeme suur saab ka lihula suur-läänemaasse torgata.absurditeater.