Kirbla küla Kooli kinnistu detailplaneeringu kehtestamine

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Lihula Vallavalitsus kehtestas 3. mai 2016 korraldusega nr 174 Kirbla külas asuva Kooli kinnistu (katastritunnus 41103:001:0231) detailplaneeringu. Kooli kinnistu asub Kirbla küla põhjaosas Kasari vana silla riigimaantee ja Kasari–Seira vallatee ääres. Planeeritaval alal asuvad 2015. aastal suletud endise Kasari kooli koolimaja, võimla ja abihooned.
Detailplaneeringuga lubatakse 5,7 ha suuruse Kooli kinnistu jagamine kaheks (endise koolimaja ja võimla) krundiks, määratakse kindlaks kruntide sihtotstarbed, hoonestusala, ehitusõigus, sh praeguste hoonete juurdeehitiste ulatus, liiklus- ja parkimiskorraldus, servituudid, tehnovõrkude ja -rajatiste asukohad seoses endise Kasari kooli hoonete ümberehitamise ja laiendamisega hooldekoduks SA Lõuna-Läänemaa Tervishoiu ja Sotsiaalhoolekande Keskus poolt. SA Lõuna-Läänemaa Tervishoiu ja Sotsiaalhoolekande Keskuse põhitegevus on hooldus- ja tervishoiuteenuste osutamine. Lihula valla arengukava aastaiks 2011–2020 näeb ette sihtasutuse tegevuse laiendamist.
Detailplaneeringuga ei muudeta Lihula valla üldplaneeringut. Üldplaneeringus on planeeritav maa-ala reserveeritud ühiskondlike ehitiste maana.
Eeldatavalt avaldab detailplaneeringuga kavandatu elluviimine Kirbla piirkonnale positiivset majanduslikku ja sotsiaalset mõju. Luuakse töökohti ning hoitakse ära kasutuseta mahajäetud hoonete tekkimine.
Detailplaneeringuga kavandatud tegevused ei kuulu keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seaduse § 6 lõikes 1 loetletud olulise keskkonnamõjuga tegevuste hulka. Planeeringualal ja selle vahetus läheduses ei asu looduskaitseseaduse § 45 lõikes 1 nimetatud kaitstavat ala ega ole sellel registreeritud kaitstavate liikide elupaiku ega kasvukohti. Planeeringuga kavandatud tegevus ei mõjuta eeldatavalt ligikaudu 300 m kaugusel asuvat Natura 2000 võrgustiku ala Matsalu rahvusparki ega avalda eeldatavalt olulist keskkonnamõju.
Kirbla küla Kooli detailplaneeringu avalik väljapanek oli 4.–17. aprillil 2016 Lihula vallamajas Jaama 1 Lihula ning Lihula valla interneti koduleheküljel http://www.lihula.ee. Avalikul väljapanekul arvamusi ja ettepanekuid detailplaneeringu kohta ei esitatud.

Lihula Vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments