Ilmateenistus: järgmisel nädalal tuleb üle 10 kraadi sooja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilmakaart 2016-04-01 15.08.17

Kaart: Riigi ilmateenistus

Riigi ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb järgnevate päevade ilm pigem sombune, kuid kraadid jäävad kevadiselt plusspoolele. Järgmisel nädalal on aga oodata juba tõeliselt kevadisi päevi.

Märts on sulgenud uksed ja seda lõppkokkuvõttes tavapärasest veidi soojemana. Sellest hoolimata oli ilm valdavalt kõle ja tuli lumelisagi ning tõeliselt kaunis kevadilm pääses võimule alles kuu viimases kolmandikus.

Laupäeval (2. aprillil) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öö hakul sajab Ida- ja Lõuna-Eestis kohati veidi lörtsi ja vihma. Samal ajal lääne poolt alates taevas juba selgineb ja hommikuks on kõikjal ilm sajuta. Päev tuleb ilus ja päikeseline. Kuid õhtul Lääne-Eestis pilvisus tiheneb ja saju võimalus uuesti suureneb. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, vaid öö hakul ja uuesti õhtul on rannikul puhanguid 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3..+2°C ja on libeduseoht, päeval +4..+9°C.

Pühapäeval (3. aprillil) riivab Eestit madalrõhulohk ja toob taas niiskema õhumassi. Siin-seal sajab lörtsi ja vihma. Pärastlõunal saju tõenäosus uuesti väheneb. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, Ida-Eestis võib öö hakul alla 0°C langeda, päeval +3..+8°C.

Esmaspäeval (4. aprillil) tugevneb Põhja-Euroopa kohal kõrgrõhuala ja laieneb servaga üle Eesti. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval +5..+9°C.

Teisipäeval (5. aprillil) püsib kõrgrõhkkonna serv Eesti kohal ja ilm on sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+3, päeval +6..+11°C.

Kolmapäeval (6. aprillil) on kõrgrõhkkond sunnitud Venemaale taanduma, sest Skandinaaviast läheneb madalrõhkkond. Öösel jõuab vihmasadu saartele ja päevaks mandrile. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel +1..+5°C, öö hakul võib sisemaal alla 0°C langeda, päeval tõuseb +6..+11°C-ni ja kui lõunavool tugevneb, siis saabuv soe võib Lõuna-Eestisse jõuda ja veel paar kraadi kõrgemale tõsta.

Neljapäeval (7. aprillil) jõuab madalrõhkkond Eesti kohale ja päeval eemaldub. Aeg-ajalt sajab vihma ja kui õhuvool põhjakaarde pöördub, siis võib sisse tungida külmem õhumass ning vihmale lisaks võib ka lörtsi tulla. Õhuvoolu prognoos on väga vastuoluline ja seetõttu temperatuuri prognoos on suurtes piirides varieeruv. Tõenäolisem on versioon, kus öösel on 0..+5, päeval +3..+8°C, kohati tõuseb 10°C ümbrusse.

Reedel (8. aprillil) madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil võib kohati lörtsi või vihma sadada. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, päeval +3..+8°C. XXAllikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments