Galerii: Wiklandi noore kunstniku preemia üleandmine

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21

Reedel, Ilon Wiklandi 86. sünnipäeval anti Iloni Imedemaal üle teine noore kunstniku preemia, mille pälvis Viljandi kunstikooli õpilane Anna-Liisa Sääsk. Tütarlaps sai auhinnaks Ilon Wiklandi litograafia ja 500 euro suuruse preemia.

Kuue parima autori hulka, kelle tööd on Iloni Imedemaa saalis avatud näitusel, jõudis Viljandi ja Tartu noorte kunstnike kõrbval ka Haapsalu kunstikooli õpilane Mona Liinat.

Anna-Liisa Sääsk ütles auhinda vastu võttes, et tee piltideni oli raske, aga põnev. „Kõik mõtted, mis peas on, nende paberile panemine on põnev,” sõnas ta. Oma noortele konkurentidele pani tütarlaps südamele, et need kuulaksid iseennast ja teeksid seda, mida nad tahavad teha. „Ärge laske end teistel ära rääkida,” lisas ta. 

Haapsalu ja Läänemaa Muuseumide sihtasutuse juhataja Anton Pärn lootis, et noore kunstniku preemia konkursist saab traditsioon, kuhu saadaksid oma töid need Eesti noored, kes armastavad joonistada ja tahavad end joonistamise kaudu väljendada.

Pärn teatas kokkutulnuile ka seda, et oli pool tundi enne autasustamise algust Ilon Wiklandiga telefonitsi rääkinud ja haapsallaste õnnitlused edastanud. „Ilon ütles, et ta on nii õnnelik, et tal on Eestis ja just Haapsalus Iloni Imedemaa. Samuti ütles kunstnik, et tal on üks raamat pooleli,” vahendas Pärn Wiklandi sõnu.

Fotod Arvo Tarmula

Wiklandi noore kunstniku preemia (1). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (2). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (3). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (4). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (5). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (6). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (7). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (8). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (9). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (10). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (11). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (12). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (13). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (14). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (15). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (16). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (17). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (18). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (19). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (20). Tarmula Wiklandi noore kunstniku preemia (21). Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments