Noarootsi jääteel käib keelust hoolimata tihe liiklus

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

12487057_1255667721115746_4293619717963053281_oAutod sõidavad Noarootsi jääteel keelust hoolimata mõlemas suunas. Foto: Arvo Tarmula

Hoolimata sellest, et Noarootsi jäätee Haapsalu kui ka Österby poolses otsas seisab keelumärk, käib jääteed tihe liiklus.

Jäätee meister Raivo Õiglas ütles, et trass on jääle märgitud, kuid hetkel on see liikluseks suletud. „Märk on ees,” sõnas Õiglas.

Kõik need, kes märgist mööda manööverdavad ja jääteele sõitma lähevad, peavad arvestama, et politseil on täielik õigus neid selle teo eest karistada.

Õiglas lisas, et karistada saamisest on palju suurem kahju see, et autod lõhuvad veel sõidukõlbmatut jääd. „Üks auto tekitab prao vasakule, teine paremale ja viies võib-olla ristiprao ja ongi õnnetus käes,” manitses Õiglas.

Õiglas rääkis, et ilmaprognoos on jäätee peatseks avamiseks soodne. „Lubab külma nii sel kui ka järgmisel nädalal,” teatas Õiglas. Jäätee meistrile teeb muret vaid kerkiv veetase, mis toob merelt soojemat vett jää alla ja lõhub jääd pealesõitudel.

Õiglas loodab, et jäätee saab ametlikult avada pühapäeval, hiljemalt esmaspäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments