0

Lääne Elu paberleht neljapäeval, 7. jaanuaril

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lel0701001

Soe hoovus takistab jäätee avamist

Jääteemeistri Raivo Õiglase sõnul on tema telefon punane Noarootsi inimeste kõnedest, kes tahavad teada vaid üht: millal võib autoga jääle minna.

Öösel valitsenud kahekümnest külmakraadist hoolimata ei ole Õiglasel neile praegu ühtegi positiivset uudist. „Jää pole küllalt paks ja autoga peale minna ei tohi,” on Õiglase konkreetne vastus kõigile küsijaile.

Ettevõtjate plaan: omavalitsustele hakatakse raha jagama uut moodi

Haldusreformi tuules sündinud idee siduda üksikisiku tulumaksu laekumine elukoha asemel töötamise kohaga teeb omavalitsusjuhid murelikuks.

Idee, mis pärineb ettevõtlusorganisatsioonidelt, näeb ette, et väljaspool oma kodukohta tööl käivate inimeste tulumaksust laekuks 11% hoopis omavalitsusele, kus on töötamise registri järgi tema elukoht. Üksikisiku tulumaksu töökohaga sidumist põhjendatakse eesmärgiga suurendada KOVide huvi töökohtade loomisele kaasa aitamiseks.

Omavalitsusjuhid näevad aga ohtu, et rikkad vallad saavad siis veel rikkamaks ja need, kellel oleks tõesti arengutõuget vaja, jääksid hoopis vaesemaks.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz