Lääne-Nigula volikogu tegi naabritele ettepaneku alustada ühinemisläbirääkimisi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula arengukava 025 Andres Liiv

Lääne-Nigula volikogu otsus naabritega läbirääkimisi alustada oli üksmeelne. Foto Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas oma eilsel istungil teha neljale naabervallale ettepanek alustada ühinemisläbirääkimisi, teatas Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Kolmapäeval, 28. oktoobril otsustasid Lääne-Nigula vallavolinikud ühehäälselt teha ühinemisläbirääkimiste alustamise ettepanek Nõva, Noarootsi, Martna ja Kullamaa vallale.

Viie Põhja-Läänemaa valla kogupindala on 1452 km2 ja nendes elab kokku üle 7000 elaniku. Ühinenud vallas oleks 3 alevikku (Taebla, Palivere Risti) ja üle 100 küla.

Ühinemisläbirääkimiste suurimaks väljakutseks on lisaks avalike teenuste arendamisele ja järgmiste aastate investeeringutele kokku leppida meetmed niivõrd suure pindalaga kohaliku omavalitsuse üksuse tasakaalustatud juhtimiseks ning kohaliku identiteedi väärtustamiseks/kolmanda sektori aktiviseerimiseks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaak
8 aastat tagasi

Kohalik ise oled sa seltsimees või vana kommunist.Peale ühinemist on kõik muutunud halvemaks.Ei ole meil Orul enam oma valda.Puudub oma valla tunne.Miks me liitume? Tehke korraga üks vald ja kõik.

rong
8 aastat tagasi

jama jah, et enam vallast otse töid ei jagata – peab riigihangetel kandideerima ning seega kas tööst ilma või hinnad alla löödud. Ennem oli ikka hea, tundsid vallavanemat ning tööd oli kui muda ning sai küsida nii palju kui tahtsid. Kas sellist valda me tehtsimegi, kus asjad enam nii ei käi???

Hmm
8 aastat tagasi
Reply to  rong

See mis ennem toimus oli ilmselt korruptsioon? Küsisid ja said, nii ei käi see siin ilmas juba ammu.

kohalik
8 aastat tagasi

Kuule seltsimees Jaak,mis on muutunud siis halvemaks ühinemise järel,kas see,et mõni vallaametnik on töö kaotanud või see,et sina vana kolhoosnik ei saa korupsiooniga tegeleda?
Kõik ,mis tehakse uuesti ja paremini on Sinu arvates vale.Ela oma mõtetega edasi ENSVs.
Loomulikult paljud vallaametnikud hoiavad kinni oma soojast kohast ja seepärast paanika,et toimub katastroof,kui ühineme.
Käige silmad lahti ja jälgige,mis on vallas toimunud ja muutunud paremuse poole.Kedagi pole hätta jäetud.
Vallal raha rohkem ja võimalik ka rohkem raha küsida,et suuremaid investeeringuid teha.Päevapealt mitte,aga tulevikus toob see meile kõigile kasu,isegi Sulle Jaak ja teistele ühinemise vastastele.

......
8 aastat tagasi

Seda asjaajamist saab leht veel kajastada pikalt.Riik on lasknud rahval minema voolata,tehku seda tööd siis riigipalgal olijad,kes on kohustatud, ja ärgu tööinimesi tüüdaku.

jaak
8 aastat tagasi

Miks seda tsirkust vaja on? Kõigepealt Taebla,Risti ja Oru.Kõik uus,kulutused,koondamised,palgatõus jne.Nüüd jälle kõik algusest.Liitke siis juba kõik korraga ja asi selge.Kindel on see et selle jama korraldamiseks on saadetud meile riigi poolt MIKK LÕHMUS kes peab olema niinimetatud politruki rollis.Samas on temal meie kogukondadest ükskõik sest tema ei tunne siin kedagi,saaks ainult kolhoosi kokku ja siis Tallinna tagasi.

Ahto
8 aastat tagasi
Reply to  jaak

Jaaguga nõus. Ei toetanud ma seda Lääne-Nigula jura, ei toeta ka edasist liitumist. Hindan muidugi ausust . Vallavanem ütles otse välja ,et liitumist on vaja raha pärast, Koolimaja ehitamiseks kuluks liitumistoetus ära .Liituvad vallad seda plaani muidugi heaks ei kiida . Nad tahaksid ju ka midagi kasu saada.