Omniva pakiautomaatid viis rivist välja küberrünnak

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eilsed tõrked Omniva pakiautomaatide töös olid tingitud küberrünnakust ettevõtte koostööpartneri võrgule, tänaseks on pakiautomaatide töö taastunud, teatas Omniva.

neljapäevalkell 14.30 alanud ning siiani kestev DDoS (Distributed Denial of Service) rünnak oli suunatud Omniva koostööpartneri Integer võrgule ning tekitas globaalse tõrke Integeri süsteemides. Rünnak isoleeriti ja süsteemi põhifunktsioonid taastati eile õhtul kell 19. Pakiautomaatide funktsionaalsus sai Omniva poolt lõplikult kontrollitud kell 20.

Praeguseks rünnak Omniva süsteeme emnam ei mõjuta. Samuti on Integeris olevad andmebaasid ja klientide andmed kaitstud ega ole rünnakust mõjutatud.

Rünnakuga seoses oli eile kell 14.30-19 häiritud pakiautomaatidest pakkide saatmine ja automaatidest tasuliste pakkide välja võtmine. Pakiautomaatidest said kliendid välja võtta pakke, mille eest ei olnud vaja tasuda.

Ühenduse probleeme võib väga vähesel määral ilmneda ka täna, aga sellistel puhkudel tuleb kliendil lihtsalt korrata oma tegevust.

Omniva vabandab võimalike ebamugavuste pärast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvaja
6 aastat tagasi

kirjaoskusega väiksed probleemid

Pakiautomaatid?????
8 aastat tagasi

Pakiautomaatid??