0

Triin Kuusik võitis Lätis pronksmedali

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Vasakult_kolmas_TriinKuusik_neljas_KerliNeljasTriin Kuusik (vasakult kolmas) ja Kerli Neljas (vasakult neljas) autasustamisel. Foto: Mati Seppi

Kuramaa südames asuvas Läti väikelinnas Aizputes toimusid iga-aastased laskmisvõistlused.

Võistlustest võtsid osa Eesti, Läti, Leedu ja Poola klubid. Aizpute enda laskurid on tugevad püssilaskmises ja käesoleval aastal osalesid nende parimad Läti koondises.

Antud võistlus on tavapäraselt tugevatasemeline ja vürtsi annavad võistluste finaalid, kus sarnaselt korvpallivõistlustele elatakse laskuritele häälekalt ja tormiliselt kaasa.

Meie laskurite eesmärgiks oli lasta põhivõistlusega ennast finaali ja saada võimalus heidelda esikolmikukohtade pärast.

Naiste õhupüstolis 40 lasu harjutuses õnnestus eesmärgi esimene pool suurepäraselt. Uue isikliku rekordi ja esmakordselt kolmesaja seitsmekümne maagilise piiri ületanud Kaisa Kuusik lasi 371 silma ja pääses edasi kolmandana. Triin Kuusik oli 363 silmaga kuues ja Kerli Neljas 357 silmaga seitsmes. Esimesena jäi finaaliukse taha Grete Sammal, olles 344 silmaga 9. kohal.

Finaalis võtsid lätlannad kaksikvõidu. Võitis Agate Rašmane Marika Kovalevska ees. Mõlemad lõunanaabrid on käesoleval aastal edukalt esinenud Euroopa tiitlivõistlustel ja tulnud seal esikümnesse. Kolmanda koha suutis „närvidemängus” võita Triin Kuusik. Paraku meie teistel tüdrukutel lagunes laskmistehnika finaalis täielikult. Kerli oli seitsmes ja Kaisa kaheksas.

Meeste õhupüss oli harjutus, kus Kristjan Tiitsma suutis ennast aasta tagasi lasta kolmandale kohale. Paraku ei saanud ta ajateenistuse tõttu seekord osaleda. Eestlastest pääsesid finaali elvalane Lennart Pruuli teise resultaadiga 570 silma ja neljandana meie laskur Marek Tamm 564 silmaga. Napilt jäi finaali uksetaha Martten Tiitsma olles 555 silmaga 9. positsioonil. Finaali, kus oleks välja jagatud ka medalid, jäi Tiitsmaad lahetama vaid üks silm.

Eestlastest esines kõige paremini elvakas Lennart Pruuli, kes suutis lätlaste ja leedukate eest võidu napsata. Haapsalu laskur Marek jäi finaalis 8. kohale.

Ilma finaalideta toimus püssist tulirelvast laskmine harjutuses 60 lasku lamades. Viimasel ajal on meie noortel olnud piisavalt võimalusi osaleda võistlustel välitiirudes. Seega ei olnud sisuliselt nullilähedane temperatuur hommikuse laskmise ajal ehmatav. Südikust näitas meestega võisteldes Silver Loorens. Isiklik rekord 582 silma ja 4. koht. Martten Tiitsma lasi 577 silma ja oli viies. Noormehed olid kuni 20 aastaste arvestuses vastavalt esimene ja teine. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz