Lääne Elu paberleht neljapäeval, 8. oktoobril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

lel0810001

Läänemaa mikroettevõtted said poolteist miljonit eurot

Läänemaale tuli PRIA kaudu 1,53 miljonit eurot maaelu mitmekesistamiseks mõeldud toetust, kuid ettevõtjad on rõõmustamise asemel pigem murelikud. Et toetus moodustab 15–40 protsenti projekti kogumaksumusest, oli mitu toetust saanud ettevõtjat kahevahel, kas kasutada toetust või mitte. Toetuse saab kätte alles pärast projekti elluviimist, endal tuleb kanda suurem osa kulutusest. Investeerida tuleb kahe aasta jooksul.

„Aasta on aega mõelda ja meeskonda kokku panna, aasta on aega, et ellu viia,” ütles Martna vallas lihaveiste, kanakasvatuse ja põllupidamisega tegelev Kulno Rehkalt. Teda pani muretsema tööjõupuudus.

Uuemõisas rendipinnal metallkonstruktsioone valmistav 6–7 töötajaga osaühing Span tahab toetuse abiga ehitada endale tootmishoone. Span sai 150 000 toetust, hoone maksab pool miljonit eurot. Spani juhataja Jürgen Rannamaa ütles, et üritab hoolimata raskustest ehitusturul toetuse ära kasutada.

Eakate konverents vaagis vananemisega seotud probleeme

Kolmapäeval Haapsalu kultuurikeskuses peetud eakate konverentsile oli tulnud üle 130 inimese peaaegu kõigist Läänemaa valdadest. „Peagi ehk vabaneme nooruse uljuse kultusest,” ütles oma tervituses Lääne maavanem Neeme Suur. „Seda nooruse uljust on ka vaja, see tekitab suure hüppe, aga kui tahame pikalt püsida, siis minevikku mäletamata ja isiklike kogemusteta kaugele ei jõua.”

Eeakate enesetunde parandamisega tegelesid ka teised kõnelejad. Riigikogu liige ja puuetega inimeste koja kauane juht Monika Haukanõmm polnud rahul, et ühiskonnas räägitakse vananemisest üksnes kui probleemist, demograafilisest probleemist.

„Vananemist saab võtta ka kui väärtust, mitte üksnes kui probleemi,” sõnas Haukanõmm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
8 aastat tagasi

ootan väga sinu turgu. Ära anna alla, võidukalt edasi.

Pesupäev............
8 aastat tagasi

Pärnpuud pesevad jälle raha.

65+
8 aastat tagasi

Tegelikus räägib teist keelt, ei neid kogemusi taha keegi, pensionile ja mott.