Lääne maavanema õpetajate päeva tervitus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_0469

Lääne  maavanem Neeme Suur. Foto: Arvo Tarmula

Õpetaja. Keegi, kelle hoole alla usaldame omad lapsed. Kellest loodame, et ta aitab meil täita meie unistust meie õnnelikest, tublidest ja edukatest lastest. Kellelt me loodame oma lastele tuge läbi elu käimisel, kes aitaks kergendada meie endi koormat. Ja jagada meie süütunnet. Keegi, kellega meil on ühised lapsed. Keda me ei saa valida, vaid kes võetakse tööle. Võetakse tööle palga eest, mida meist osad endalegi loodavad, teised aga piisavaks ei pea. Võetakse tööle, mis võtab inimesest kõik ja annab paljugi ka tagasi. Tööle, mida kõik lapsed ise teha tahaksid, mida mõnedki noored õpivad, mida raskeks ja vähe tasuvaks peetakse ja millel tihtilugu eluaeg püsitakse. Tööle, mille tegija peab kandma välja ühiskondlikud vapustused, väärtushinnangute muudatused, sotsiaalsed ebakõlad ja puudujäägid, erilise taibukuse ja hüperaktiivsuse ja ka kaassündinud või õpitud laiskuse.

Ja siis veel tuleb välja kanda ka riiklik õppekava, hariduspoliitika, ja siis veel ka lapsevanemad. Nii need aktiivsed suhtlejad ja toetajad, kui ka need teised. Ja selle kõige keskel on õpetaja. Inimene, kelle hoole all me kõik oleme olnud. Kelle nimi ei lähe kunagi meelest ära.

Jõudu Teile, Teie töös, õpetajad! Head õpetajate päeva!

Neeme Suur

Lääne maavanem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Aga
8 aastat tagasi

Haapsalu haridusosakond vajab arenemist.