Läinud nädalal võttis endalt elu kolm politseinikku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Möödunud nädalal sooritasid Eesti eri paigus enesetapu kolm politseinikku, politsei- ja piirivalveameti (PPA) kinnitusel suhtub ametkond juhtumitesse äärmiselt tõsiselt, teatas BNS.

Reedel, 19. septembril  leidsid kolleegid Kuressaare politseijaoskonna ruumidest endalt teenistusrelvaga elu võtnud kolleegi surnukeha.  

Haapsalus politseihoones võttis ametnik endalt elu kolmapäeval, 16. septembril ajal, kui talle esitati kahtlustus kuriteos.

Võrus tulistas politseiametnik teisipäeval,  15. septembril end töövälisel ajal isiklikust relvast oma kodu juures.

PPA kinnitusel on tegemist erinevate isiklike tagamaadega sündmustega ning eetilistel kaalutlustel ei pea ametkond võimalikuks juba avaldatule täiendavalt juhtumite detaile avaldada. Kõigi nende juhtumite täpsemate asjaolude uurimiseks on alustatud menetlust.  

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul on need kolm enesetappu oma tagamaadelt väga erinevad, kuid PPA suhtub olukorda äärmiselt tõsiselt, sest juhtumid on aset leidnud väga lühikese aja jooksul.

"Täna on politsei- ja piirivalveameti inimestel kõige enam vaja rahu. PPA juhtkonna peamine ülesanne lähiajal on toetada meie inimesi ja luua võimalused, et kolleegid saaksid võtta aega oma meeskonnaga koosolemiseks," märkis Vaher.  

PPA on andnud puhkeaega nendele inimestele, kes olid sündmustega vahetult seotud, kuid arusaadavalt peab ka politsei igapäevane töö jätkuma. "Politseil on olemas hingeabi võrgustik nii meie enda kaplanite, kui ka psühholoogilist nõustamist aja abi pakkuvatest ekspertidest. Seda võrgustikku oleme nädala jooksul samm-sammult rakendanud ning nii silmast-silma kui ka üksuste sisesed kohtumised ja arutelud jätkuvad," rääkis Vaher.

Tema sõnul on PPA heade inimeste tugev kooslus. "Meie töös on emotsionaalselt raskeid juhtumeid ja pinget omajagu. Iga päev vajavad meie abi sajad inimesed, lisaks tagame turvalisust nii piiril kui riigis sees. See on igapäevane töö ja oleme selleks ka rasketematel aegadel valmis," lisas Vaher.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu Politseihoones?
8 aastat tagasi

Kus see siis ikkagi toimus, algul oli uudistes politseihoones, siis piirivalve kordonis koos piltidega ja nüüd jälle politseihoones!?

lugeja
8 aastat tagasi

Ikka kordonis.

Kahju
8 aastat tagasi

Siin on mõtlemise koht. Midagi süsteemis mäda. Kaastune omastele.

mnkah
8 aastat tagasi

Tõstke reapolitseinikel palku, et stressirohke töö saaks ka väärilise tasu.Kui on puhkus, siis peaks inimene saama ka tõesti puhata ja kasvõi korra aastas võtta timeout ning nt välisriigis puhkamas käia. Kurnatud politseiametnik ei taga mingit turvalisust kogukonnale vaid nagu näha kujutab ohtu ka iseendale.

A.
8 aastat tagasi

mõnel on kibestumist?

juss
8 aastat tagasi

Mix sa nii loll oled? Kas emme pillas sind maha?