Vallavanemad arutasid pagulaste vastuvõtmist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

vallavanemad

Koosolek linnavalitsuse saalis. Foto: MTÜ Pagula

Teisipäeval oli Haapsalu linnavalitsuse saalis koosolek, kus vallavanemad koos Läänemaa erinevate organisatsioonide esindajate arutasid pagulaste vastuvõtmist.

Ajakirjanikke koosolekule ei lubatud.

MTÜ Pagula teatel osalesid koosolekul Lääne praostkonna, kaitseliidu, Lääne maavalitsuse, Haapsalu linnavalitsuse, Ridala, Martna, Nõva, Lääne-Nigula ja Lihula valdade, Läänemaa arenduskeskuse, TLÜ Haapsalu kolledži, Haapsalu kutsehariduskeskuse, Haapsalu rahvaülikooli, politsei- ja piirivalveameti, Läänemaa omavalitsuste liidu, siseministeeriumi ja MTÜ Pagula esindajad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
8 aastat tagasi

Islamiriigi kompetentse esindaja andmetel on 4000 terroristi edukalt Euroopasse jõudnud. Hea tulemus avaldaja hinnangul.

Väga
8 aastat tagasi

tobe on kogu aeg kuulutada, et “nad nagunii tulevad”, kui rahvas on vastu. Ungari näiteks hakkab vastu, seal panustatakse piiri kaitsele, meil aga otsitakse neile kortereid…

V.Ender.
8 aastat tagasi

Huvitav,mida neil veel arutada on.
Kõikide valdade volikogud on juba hääletanud,et meil puuduvad võimalused neid vastu võtta,samuti vastas ka Haapsalu linnapea.Kas nüüd tuleb nii välja,et mingi MTÜ on tähtsam kui rahva poolt valitud volikogud???Milleks siis üldse arutada volikogudes asju,kui nende arvamusi ei arvestata.Mingi käputäie ärimeeste arvamus on siis vist tähtsam kui rahva arvamus.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  V.Ender.

Vallavanematele üritatakse korralikku ajupesu teha. Volikogudel oleks mõistlik selles küsimuses tugevam hoiak võtta ja vajadusel ennast kehtestada.
Sõjapõgenik lakkab siis olemast sõjapõgenik, kui tema jalg astub lähima turvalise riigi pinnale, kus ohud teda enam ei ähvarda. Kogu see kamp võiks korraks maakaardi ette võtta ja endale selgeks teha, et Süüria ei ole Eesti piiririik.
Tänapäeva maailmas liiguvad inimesed niikuinii ja paljud võõramaalased on leidnud siin endale kodu. Selline kontrollimatu invasioon, mis praegu aset leiab, tuleb lõpetada.

Valge Daam
8 aastat tagasi

Kvoodid pandi paika?
Kui neid põgenikke-pagulasi on nii vähe, siis las võtavad need, kes esindavad Suurt Sallivust! Sõnadelt tegudele!

MTÜ Pagula
8 aastat tagasi

Kokkuvõttega koosoleku sisust saab tutvuda MTÜ Pagula Facebooki lehel:

https://www.facebook.com/mtypagula/photos/a.1702605379975428.1073741828.1699752290260737/1702605326642100/?type=1

Koosolekul tegi põhjaliku ülevaate pagulasteemaatika mõistetest ja põgenike valiku ja turvakontrolli protsessist Siseministeeriumi nõunik:

https://www.facebook.com/mtypagula/posts/1702686563300643