Autorollo kaasuse prokurör kandideerib kohtunikuks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

kariler

Läänemaal elav Vallo Kariler sai mullu mälestusmedali aktsioonis "Linn lukku" osalemise eest. HEIKI MAGNUS

Tuntud majanduskuritegude prokurör Vallo Kariler, kes tegeleb muu hulgas Autorollo kohtuvaidlusega, kandideerib Harju maakohtu tsiviilasjade kohtunikuks, kirjutab Eesti Ekspress.

“See valdkond huvitab mind,” selgitas Kariler kavandatavat elukutsevahetust. Kariler sooritas hiljuti edukalt kohtunikueksami ja nüüd on tal ees vestlus eksamikomisjoniga.

Karileril on praegu pooleli kaks kohtuasja. Neist üks on septembris alanud Autorollo juhtum, kus on kohtu all riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentus ja advokaat Siim Roode.

Karileri sõnul ei pea prokuröri vahetumise korral Autorollo süüasja arutelu uuesti otsast peale hakkama, vaid tema kolleeg võtaks süüdistuse esitamise sujuvalt üle.

Kariler on saavutanud suurettevõtja Toomas Tooli, olümpiapronks Indrek Pertelsoni ja vanainimesi petnud Liis Haaveli süüdimõistmise majanduskuritegudes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
katrin
8 aastat tagasi

Peterson ja Haavel old lihtsad asjad, Tool on muidugi töövõit, kannatab CV’sse panna