Kuursaali hooaeg: algul ei saanud vedama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuursaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevadel uue sisekujunduse saanud kuursaal üllatas külastajaid muu hulgas letiga saali keskel. ARVO TARMULA / ARHIIV

 

Haapsalu kuursaali uus rentnik tõmbab hooajale joone alla 18. septembril, kui tasuta kontserdi annavad Marko Matvere ja akordionist Peep Raun.

Kuursaali perenaine Margit Välja ütles, et pärast viimast kontserti toitlustatakse veel gruppe ning septembri lõpus läheb kuursaal kinni. 

"Eesti suvi on Eesti suvi," ütles Välja hooaja kohta. "Algul ei saanud vedama." Siiski ütles perenaine, et esimese aasta kohta võib suvega rahule jääda. "Võib-olla ongi hea, et esimene aasta oli natuke rahulikum," lisas ta.

Välja ütles, et suvi kuursaali perenaisena oli talle põnev kogemus. "Suur maja, palju hoolt ja suur vastutus – Haapsalu inimestele on see koht nii tähtis," ütles ta.

Pubilikum lähenemine ja uus sisekujundus tõi Välja sõnul palju positiivset tagasisidet. "Kohvi ja koogi publikut natuke kaotasime," lisas ta.

Toiduks, mis sel suvel paljudele meeldis, oli perenaise sõnul veisepõsk; magusast kiideti väga kamakreemi.

Uuesti hakkab kuursaali viieks aastaks rendile võtnud OÜ Hunt Kriimsilm Haapsalus toimetama maikuus, kui võetakse vastu esimesed grupid. Kõigile teeb kuursaal uksed lahti taas juunis.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leenamai
8 aastat tagasi

Kahju tublidest inimestest, kes nüüd Kuursaali peavad. Tööd on tehtud, raha sisekujunduseks kulutatud, aga stiili ei ole. Vaikne väikekodanlik võlu on haihtunud ja asemele pole midagi suudetud panna. Kuursaal on muidugi väga nõudlik koht ka, siin on eriti peent tunnetust vaja ja rikkaks selle kohaga kunagi ei saa.
Mulle meenus sel suvel seal käies Kultase (Moskva) kohvik Tallinnas Vabaduse platsil, mis mu meelest pärast seda, kui uhke fuajee ära kaotati, ei ole hoolimata super asukohast just nagu ikka õiget vunki sisse saanud.

Miia
8 aastat tagasi

Menüü mahtus ju ühe lehe peale ära. Baarilett sinna mitte natukenegi ei sobi. Ettekandjad olid armsakesed ja teenindasid hästi, aga puudus ju Kuursaal-le sobiv riietus. Omaaegsed ilusad kardinad jne.- jama koht-kahju

kohalik
8 aastat tagasi

Mulle meeldis see, et 22.august peale kontserti Lossihoovis oli Kuursaal ainuke koht mis oli avatud veel kella poole kaheteistkümne ajal öösel, kõik teised Haapsalu söögikohad olid uksed kinni pannund. Kuigi ka Kuursaalis oli köök kinni s.t süüa ei saanud, sai vähemalt istuda ja kohvi juua.

liiga ilus paik õllekaks
8 aastat tagasi

Kõik kommentaarid ühte auku. Ju siis on midagi viltu. Aga kui omanikel raha laekunud ja ise rahul, siis ei tea, kas muutusi tuleb. Omanik otsustab.

Laine
8 aastat tagasi

Ei oskagi midagi muud lisada, kui et nõus täiesti eelnevatega. Minu enda kogemus toidu/hinna/teeninduse poole pealt ka pigem negatiivne, lisaks on ka sisekujundusega ikka valjult mööda pandud. Kahju.

Maali
8 aastat tagasi

Kole jah. Varem oli kuursaalis eriline aura. Mis nüüd on ära lörtsitud. Ei tõmba sinna enam miski.

Jüri
8 aastat tagasi

Mind ehmatas ka see õllekas ära. Laest on kadunud ilusad lambid ja asemele pandud mingid plekkpannid mis Kuursaali kuidagi ei sobi. Ja see lahmakas mõttetu lett kuni saali keskpaigani pole ka minu maitsele. Aga kuna Saue õllekas kaob on Kuursaalist saamas talle väärikas asendus. Piljard ja tuhatoosid veel puuduvad. No ei meeldi!
Haapsalu suve nautivat puhkajat ja turisti selline koht ei meelita. Kahju.

Mari
8 aastat tagasi

Astusime sel suvel Kuursaali sisse kahel korral. Esimesel korral jõudsime kohale avamise hetkel. Hulk inimesi suundus Kuursaali uksest sisse ja marssis pea kohe välja tagasi. Teenindajaid oli palju aga koogiletis oli ainult üks koogilõik. Teisel korral oli sama seis. Kuursaalist oli saanud õllekas ja see ei võlu. Söömas ja kohvi-kooki käime nautimas mujal. Õnneks neid muid kohti Haapsalu on.

Vastuväide
8 aastat tagasi

Mulle meeldis, käisin nädal aega tagasi esimest korda. Samas- jah selle kalli prae eest ( 12.- Eur.) oleks võinud ju kõhu täis saada- aga EI !
Käisime kolmekesi:
ühele – kukeseenesupp ca 5 Eur
teisele – kalapraad (2 x eelroa suuruses) ca 12 Eur
kolmandale – jäätis ja latte
( Seega, et kõht täis süüa peaks tellima kolm käiku )
Prae tellijale õlu ja supi tellijale akoholivaba õlu lisaks, arve oli ca 27.- Eur.
Kõik oli väga maitsev- aga iga päev ma ka turisina seda raha oma lõunakõhutäie eest ei lunastaks

karla
8 aastat tagasi
Reply to  Vastuväide

Sul siis vedas. Konkreetselt üleeile oli õlu hapu ja vahetati välja. Risotto oli täiesti toores. Ka see vahetati välja. Kuursaalist pn saanud labane õllekas, kus söömas käia ei kannata. Täiesti värsket õlut mina seal saanud polegi.

karla
8 aastat tagasi

teenindajatel pole häda midagi, kokk võiks mõne lihtsama ameti valida ja õlu võiks ka veitsa värskem olla